Σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Λάρισας σχετικά με επίσκεψη αντιπροσωπείας του στους χώρους του 303 ΠΕΒ αναφέρει τα εξής:

Αντιπροσωπεία της ΕΓ του ν.τ. ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Μιχάλη Τζιατζιά και τον Αντιπρόεδρο Κώστα Λαρίση, επισκέφτηκε τους χώρους του 303 ΠΕΒ για να διαπιστώσει τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων εργαζομένων και να συζητήσει μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Παρόντα ήταν και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΕΘΑ Θεσσαλίας Σκορδούλης Απόστολος (Πρόεδρος), Μπελούλης Γιώργος (ταμίας), Καραπόκης Γιώργος( μέλος) , Καλάγιας Βάιος (μέλος)  και Παζάρας Γιάννης (μέλος).

 Αρχικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο στο  Διοικητή του στρατοπέδου Σ/χη κ. Μιχαηλίδη Μιχαήλ, ο οποίος  αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για τη βελτίωση των χώρων εργασίας και δήλωσε την στήριξή του στους εργαζόμενους.

 Ακολούθησε, παρουσία του Διοικητή και  μελών του ΔΣ των εργαζομένων, επίσκεψη στους χώρους εργασίας και στα τμήματα του εργοστασίου.

Δυστυχώς αυτά που διαπιστώθηκαν είναι τουλάχιστον τραγικά.

Μεγάλο μέρος του προσωπικού καλείται να εργαστεί σε συνθήκες απαράδεκτες, άκρως επικίνδυνες και ανθυγιεινές, μέσα σε κτίρια του 1955 που δεν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το τμήμα ελαστικών το οποίο στεγάζεται μέσα σε μεταλλικό κτίριο τύπου Toll,της δεκαετίας του 1940. Τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας!

Σε κάποια τμήματα  διαπιστώθηκε  εκτεταμένη παρουσία  αμιαντοσκεπων, συνολικής επιφάνειας 10000 τ.μ.!!! Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό, είναι πάνω απ’ όλα και δεν μπορεί να υπονομεύεται από καρκινογόνους παράγοντες, όπως ο αμίαντος, που χρόνια τώρα έχει αποσυρθεί από κατασκευές σχεδόν στο σύνολό του. Δυστυχώς όμως πλήρη αδιαφορία για την υγεία των συγκεκριμένων εργαζομένων.

Σε άλλα κτίρια οι συνάδελφοι εργάζονται κάτω από  τρύπιες στέγες!! Δυστυχώς οι πρόχειρες αυτοσχέδιες παρεμβάσεις δεν εμποδίζουν τα νερά της βροχής να απειλούν τα μηχανήματα και την υγεία και αυτών των εργαζομένων.

Ουδεμία παρέμβαση μέχρι  σήμερα και ουδεμία επισκευή των συγκεκριμένων χώρων.

Η υποχρηματοδότηση  του εργοστασίου είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.Εικόνες εγκατάλειψης!!

Τα τελευταία χρόνια η οικονομική στήριξη του εργοστασίου είναι ελάχιστη και ανεπαρκέστατη.

Οι τραγικές ελλείψεις σε πολιτικό προσωπικό έρχονται να συμπληρώσουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας του μεγαλύτερου μέρους των εργαζομένων στο 303 ΠΕΒ.

Λόγω της συνεχούς υποστελέχωσης- αποτέλεσμα των συνεχών συνταξιοδοτήσεων και των σχεδόν μηδενικών νέων διορισμών- είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος εξαφάνισης του πολιτικού προσωπικού το οποίο συγκαταλέγεται στα πιο έμπειρα και αποτελεσματικά όλων  των εργοστασίων του Ελληνικού Στρατού της χώρας.

Συγκεκριμένα, για το 303 ΠΕΒ προβλέπονται  301 οργανικές θέσεις (κυρίως τεχνικών ειδικοτήτων) αλλά υπηρετούν μόλις 73!

Μήπως ο Δημόσιος χαρακτήρας του εργοστασίου κινδυνεύει ;

Μήπως στόχος κάποιων είναι η εν μέρει ή η πλήρης ιδιωτικοποίηση του εργοστασίου;

Όλα τα παραπάνω προβλήματα αναδεικνύονται συνεχώς από το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΕΘΑ Θεσσαλίας αλλά δυστυχώς δεν ιδρώνει το αυτί κανενός!

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής άμυνας καθώς και τα συναρμόδια Υπουργεία να στηρίξουν με έργα (αύξηση χρηματοδότησης και μόνιμους διορισμούς) την ομαλή λειτουργία του Δημόσιου εργοστασίου του 303 ΠΕΒ και να διασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στους εργαζομένους σε αυτό.

Θα είμαστε δίπλα στους συναδέλφους του εργοστασίου  και θα αναδεικνύουμε τα προβλήματά τους έως ότου αυτά λυθούν».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω