Η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων Λάρισας, με συντονίστρια την κα Ράνια Πινακά, γενικό ιατρό, και σε  συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν. Λάρισας , διοργάνωσε δράση  ευαισθητοποίησης και προώθησης της εθελοντικής Αιμοδοσίας, την Τρίτη 8/10/2024, την  Τετάρτη 9/10/2024 και την Πέμπτη 10/10/2024 στο χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  (πρώην ΤΕΙ). Οι επισκέπτριες υγείας της δομής κα Βασιλική Παπαδούλη και κα Έφη  Παπανικολάου ανέλαβαν τη συνεργασία με τις επισκέπτριες υγείας του Κέντρου Υγείας  Λάρισας, του Κέντρου Υγείας Αγιάς, του Κέντρου Υγείας Γόννων, του Κέντρου Υγείας  Τυρνάβου καθώς και των Τ.ΟΜ.Υ. Αγίου Γεωργίου , Γιάννουλης και Φιλιππούπολης  Λάρισας. 

Αναδεικνύοντας το σημαντικό ρόλο που κατέχουν οι επισκέπτες υγείας στην προώθηση της  αγωγής υγείας απευθύνθηκαν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου που παραβρέθηκαν στο  χώρο του Πανεπιστημίου και τους ενημέρωσαν για τη σπουδαιότητα της εθελοντικής  αιμοδοσίας. Τόνισαν την αναγκαιότητα προσέλκυσης νέων αιμοδοτών και της ταυτόχρονης  υποστήριξης της σταθερής προσφοράς αίματος από τους ήδη αιμοδότες. 

Ο εθελοντισμός έχει την αξία της προσφοράς στο συνάνθρωπο. Δεν είναι φιλανθρωπία και  δεν τελειώνει ποτέ, γιατί προσφέρεις από αυτό που είσαι και όχι από αυτό που έχεις!  Η εθελοντική Αιμοδοσία είναι ίσως, η ιερότερη των πράξεων εθελοντισμού, γιατί  προσφέρει ζωή στον συνάνθρωπο. Είναι στάση ζωής, ανεξάρτητη από κοινωνικές και  οικονομικές διακρίσεις.  

Η διεπιστημονική ομάδα της 4ης Τ.ΟΜ.Υ. Αμπελοκήπων ευχαριστεί θερμά τη Δ/νση και το  προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν. Λάρισας, τη Συντονίστρια Δικτύου Αγωγής  Υγείας και Πρόληψης Θεσσαλίας της 5ης Υ.ΠΕ κα Αναστασία Λάππα, τις επισκέπτριες υγείας  όλων των δομών για τη συμμετοχή τους και την άριστη συνεργασία καθώς και το  Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την άψογη φιλοξενία. 

Τέλος να αναφέρουμε ότι η 4η Τοπική Ομάδα Υγείας Αμπελοκήπων Λάρισας εντάσσεται στο  «Πρόγραμμα Θεσσαλία » ΕΣΠΑ 2021-2027 με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής  Ένωσης. 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω