Με αιχμές περί μέτρων προεκλογικού χαρακτήρα, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρισας η πρόταση της Δημοτικής Αρχής να επιχορηγηθούν με 2.000 ευρώ έκαστο, τα ποδοσφαιρικά σωματεία που θα συμμετείχαν στο τουρνουά στη μνήμη των Κουκουλίτσου και Μουσιάρη.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Θωμάς Δαούλας ο οποίος ήταν ο μοναδικός που καταψήφισε, ζήτησε να μην συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα τονίζοντας πως η δημοτική αρχή φέρνει «ρουσφετολογικά και προεκλογικά μέτρα». Στο αντίποδα είπε ότι «θα ήθελα να υπάρχει σήμερα μία γενναία τακτική επιχορήγηση στα σχολεία γιατί η χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο κ. Θανάσης Μαμάκος υπενθύμισε πως τον Απρίλιο του 2014 ο κ. Καλογιάννης και ο κ. Σούλτης στο δημοτικό συμβούλιο ένα μήνα πριν τις εκλογές υποστήριζαν πως στο συγκεκριμένο συμβούλιο η τότε δημοτική αρχή εξυπηρετούσε προεκλογικά ρουσφέτια και ζητούσαν αναβολή των συγκεκριμένων θεμάτων.

«Για το λόγο αυτό εμείς ζητάμε τα θέματα που αφορούν το 871 να μη συζητηθούν σήμερα γιατί αφορούν αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την πόλη και δε μπορεί μία τέτοια συζήτηση να γίνει ένα μήνα πριν τις εκλογές» συμπλήρωσε.

Σε ότι αφορά την επιχορήγηση για το τουρνουά, σημείωσε ότι «συμφωνούμε στην καταβολή της επιχορήγησης, αλλά να δεσμευτούμε όλοι πως αυτή η επιχορήγηση θα πρέπει να είναι διαρκής και μόνο ενόψει των εκλογών, με δέσμευση ότι θα υπάρχει κάθε χρόνο η αντίστοιχη επιχορήγηση.»

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Θάνος Αδαμόπουλος υποστήριξε ότι «το σημαντικότερο έργο που έγινε επί αυτής της Δημοτικής Αρχής ήταν ο ηλεκτροφωτισμός των γηπέδων που βοήθησε τις ομάδες, τους γονείς και ιδιαίτερα τους μικρούς φίλους. Αυξήσαμε τις ώρες της προπόνησης χωρίς κόστος στις ομάδες και στους γονείς. Μπήκαν αυτόματα αρδευτικά, άλλαξε ο αγωνιστικός χλοοτάπητας σε γήπεδα. Το επόμενο διάστημα προχωράμε σε μελέτη για πέντε γήπεδα με πλαστικό χλοοτάπητα, ένα τη χρονιά».

Τέλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Φώτης Τζατζάκης είπε πως «η δημοτική αρχή συμπληρώνει 100 μήνες στο τιμόνι τις πόλεις, είχε ξεχάσει τα σωματεία και το τελευταίο ενάμιση χρόνο κάλεσε τα σωματεία και είπε ξαναθυμόμαστε το Κουκουλίτσιος – Μουσιάρης και σας δίνουμε και από 2.000 ευρώ. Όλοι νοήμονες άνθρωποι είμαστε καταλαβαίνουμε το πώς και το γιατί».

newsroom onlarissa.gr / φωτογραφίες: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω