Σε δήλωσή του ο Τάσος Τσιαπλές, επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας κάνει λόγο για την αναγκαιότητα να δοθούν ουσιαστικές λύσεις τώρα στα προβλήματα των αγροτών της Αγιάς. Ειδικότερα, όπως επισημαίνει:

“Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, στηρίζει την κινητοποιήση και τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών του Δήμου Αγιάς που οργανώνουν την Κυριακή 9/6/2024, όπως και όλες τις προηγούμενες, προκειμένου να μπορούν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να παράγουν και να ζούν στον τόπο τους.

Καταγγέλει την προκλητική άρνηση της κυβέρνησης, να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, την ίδια ώρα που στηρίζει με δισεκατομμύρια επιδοτήσεων, δανεικών και αγύριστων, φοροαπαλαγές και άλλες διευκολύνσεις τους μεγάλους επιχιρηματικούς ομίλους, που δαπανά απο το υστέρημα του λαού δισεκατομμύρια για το ΝΑΤΟ, για την στήριξη της Ουκρανικής κυβέρνησης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με την Ρωσία, για την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Αξιώνει απο την κυβέρνηση να δώσει ουσιαστικές λύσεις τώρα στα προβλήματα των αγροτών:

· Αμεσες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς που έπαθαν στην παραγωγή, στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, στα χωράφια, εργαλεία δουλειάς, σπίτια, αποθήκες, απο τις πλημμύρες, άλλα φυσικά φαινόμενα και ασθένειες

· Σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει 100% για κάθε ζημιά στην παραγωγή, στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, με μείωση των ασφαλίστρων των αγροτών.

· Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος τους.

· Εξασφάλιση της διάθεσης των μήλων, με ικανοποιητικές τιμές, κατάργηση του εμπάργκο της Ε.Ε για εξαγωγές στη Ρωσία.

· Γρήγορη αποστράγγιση των νερών απο τα πλημμυρισμένα χωράφια στα παρακάρλια, των κατεστραμμένων χωραφιών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων γενικότερα απο τις πλημμύρες, των δημόσιων υποδομών, των κατεστραμμένων κατοικιών με ευθύνη του κράτους.

· Να γίνουν όλα τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης.

· Να μην γίνει παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού, αλλά όλα τα αναγκαία αρδευτικά έργα, χωρίς ιδιώτες και πρόσθετα χαράτσια στο λαό.

· Ουσιαστικά μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω