Η πρώτη Οκτώβρη, έχει καθιερωθεί, ως ημέρα των ηλικιωμένων. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική εταιρεία Νόσου Alzheimer Νομου Λαρισας ( Ε.Ε.Ν.Α.Λ) πραγματοποίησε μουσικοχορευτική δράση στο Γηροκομείο, στοχεύοντας στην εμψύχωση, κινητοποίηση και διασκέδαση των ενοίκων.

Η πρόεδρος Ελένη Νιφλή, ενημέρωσε τους ηλικιωμένους για τα δικαιώματά τους, ανέλυσε τους λόγους, που πρέπει να τους τιμούμε και πρόσφερε γλαστράκια με πολύχρωμους πανσέδες., ευχόμενη υγεία και χαρά.

Στην συνέχεια, η ψυχολόγος Μαρία Μαντά, παρουσίασε το μουσικό ρεπερτόριο, κάνοντας την έναρξη με το τραγούδι του Ν. Γούναρη “λίγα λουλούδια αν θέλεις στείλε μου…”. Το τραγούδι αυτό, τους πλημμύρισε με συναισθήματα, και οι ηλικιωμένοι άρχισαν να τραγουδούν χειροκροτώντας. Στην συνέχεια, τραγούδησαν: ” που ναι τα χρόνια ωραία χρόνια…” , ” το χαρικλάκι”, ενώ χόρεψαν, ” το πουκάμισο το θαλασσί’’ και το “όλοι θα ζήσουμε”.

Με την χορογραφία, ” Γλέντα την Ζωή” υπό την καθοδήγηση, της κ. Μανταλένας Κουτούλα, απελευθέρωσαν τα συναισθήματα τους και ένιωσαν κυρίαρχοι ,αφού απέσπασαν χειροκροτήματα από τους λοιπούς ηλικιωμένους και περαστικούς .Στο τέλος της δράσης,οι ηλικιωμένοι γεύτηκαν γλυκά με μαύρη σοκολάτα και φυσικούς χυμούς. Η δράση έκλεισε με ανταλλαγή ευχών, αγκαλιές και φωτογράφηση.

Περισσότερα Εδω