Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, ο Δήμος Τεμπών με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Καθαριότητας κ. Γεωργίου Νικολάου πραγματοποίησε στο Δημοτικό Σχολείο Συκουρίου δράση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα για την σημασία του νερού και την αξία του δάσους.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Περιβαλλοντολόγος κ. Β. Σαμαρίνα- Ειδική Συνεργάτιδα του Δήμου Τεμπών που επικεντρώθηκε στην σημασία του νερού στην ανθρώπινη υγεία, τα πολλαπλά οφέλη του, τους τρόπους αποφυγής σπατάλης του πολύτιμου αυτού αγαθού καθώς επίσης και σε μια σύντομη ενημέρωση αναφορικά με το δάσος και τα οφέλη αυτού στην ανθρώπινη ζωή. Στόχος της δράσης ήταν οι μαθητές να κατανοήσουν έννοιες όπως: λειψυδρία, επάρκεια νερού, ενυδάτωση και σημασία αυτής, αφυδάτωση και τρόποι αποφυγής αυτής καθώς και αξία του δάσους.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία Κλιάφα,η οποία προμήθευσε τον Δήμο Τεμπών με χυμούς διαφόρων γεύσεων οι οποίοι διανεμήθηκαν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στο τέλος της εκδήλωσης. Κατά την διάρκεια της ομιλίας απαντήθηκαν ερωτήσεις και πραγματοποιήθηκε συζήτηση πάνω στο θέμα της παρουσίασης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία με τον Διευθυντή του σχολείου κο Κόντο Αντώνιο και το εκπαιδευτικό προσωπικό υπήρξε άψογη και έθεσε τις βάσεις για την πραγματοποίηση κι άλλων αντίστοιχων εκδηλώσεων στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω