Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου 2024, η 10η Τ.ΟΜ.Υ Γιάννουλης Λάρισαςσε συνεργασία με την 11η Τ.ΟΜ.Υ Φιλιππούπολης Λάρισας, πραγματοποίησαν σχετική δράση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης της κοινότητας, στην περιοχή που γίνεται η λαϊκή αγορά Γιάννουλης. Η δράση έλαβε χώρα την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00.

Κατά την διάρκεια της δράσης οι επισκέπτριες υγείας των δύο Τ.ΟΜ.Υ, απευθυνόμενες στον πληθυσμό της τοπικής κοινότητας επικεντρώθηκαν στην κινητοποίηση του για μια σωστά ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή σε καθημερινή βάση. Επίσης, προωθήθηκε το μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού – Διατροφής για το 2024, το οποίο είναι: Δικαίωμα στην τροφή για μία καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο μέλλον «Να μην μένει ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΣΩ».

Ο σχεδιασμός πραγματοποίησης της δράσης προέκυψε από την ανάγκη αναγνώρισης και κατανόησης της σημαντικότητας της διατροφής στην υγεία και την ευημερία του πληθυσμού και υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.

****Οι Τοπικές Ομάδες Υγείας Λάρισας (Τ.ΟΜ.Υ) είναι συγχρηματοδοτούμενο έργο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ε.Π. της Περιφέρειας  Θεσσαλίας «Πρόγραμμα Θεσσαλία 2021-2027».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω