Tο   1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου Αχιλλέας Τζάρτζανος στο πλαίσιο αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, διοργάνωσε δράση-επιμόρφωση  σε συνεργασία με  τον Ερυθρό Σταυρό Λάρισας, με τίτλο “Πρώτες Βοήθειες”.

 Μαθητές και εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν με βιωματικό τρόπο  σε θέματα Πρώτων Βοηθειών μέσω παρουσίασης, βίντεο, συζήτησης και βιωματικής εξάσκησης. Η  επιμορφωτική δράση έλαβε χώρα την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα του Γ2 του  1ου Γυμνασίου Τυρνάβου Αχιλλέας Τζάρτζανος από την εκπαιδεύτρια, νοσηλεύτρια κ. Γιώτσα Χριστίνα  του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας. Την ευθύνη της διοργάνωσης της Δράσης είχαν οι εκπαιδευτικοί κ .Βλάχου Ελένη και κ. Πονηρού Ευαγγελία σε συνεργασία με την Διεύθυνση του σχολείου.

Ο  Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί την  ευχαριστούν θερμά για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση, την κατανοητή παρουσίαση καθώς και για τις απαντήσεις  στα ερωτήματα-απορίες των μαθητών, εκπαιδευτικών.

Β) «Οι πηγές αφηγούνται… Οι μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου σε ρόλο ιστορικού…»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ) Λάρισας «Οι πηγές αφηγούνται… Η μαθητική ζωή την περίοδο της δικτατορίας των συνταγματαρχών: ντύσιμο και εμφάνιση των μαθητών και εκπαιδευτικών» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, μαθητές και μαθήτριες του Γ4 του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου (Αχιλλέας Τζάρτζανος).  Το πρόγραμμα, το οποίο οργανώθηκε  στο πλαίσιο των μαθημάτων της Ιστορίας και της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, υλοποιήθηκε από την κα Βλάχου Βασιλική (ΓΑΚ Λάρισας, βιβλιοθηκονόμος- μουσειολόγος) και την κα Βουλτσίδου Δήμητρα (ΓΑΚ Λάρισας, εκπαιδευτικός), τις οποίες ο Διευθυντής αλλά και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ευχαριστούν θερμά.

Η σημασία του αρχειακού υλικού για την ιστορική έρευνα, η  διάκριση των πηγών σε πρωτογενείς  και δευτερογενείς και μια ιστορική αναδρομή στην εξέλιξη της σχολικής ενδυμασίας από τη δημιουργία του ελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα εισήγαγαν τις  μαθήτριες και τους μαθητές μας στο απαιτητικό αλλά και γοητευτικό έργο του ιστορικού. Με άξονα την έννοια του ιστορικού ερωτήματος, μυήθηκαν στη μεθοδολογία αξιοποίησης των αρχειακών πηγών, μελετώντας γραπτά τεκμήρια από την περίοδο της δικτατορίας, ελέγχοντας την αξιοπιστία τους, αντλώντας πληροφορίες και καταλήγοντας σε συμπεράσματα. Τη δράση συντόνισαν οι φιλόλογοι Ταμπαθάνη Θέλμα και Χιωτέρη Κατερίνα και η κοινωνιολόγος Ράπτη Κωνσταντίνα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω