Το Τμήμα Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας αποφάσισε τη διενέργεια του 2ου γενικού δολωματικού ψεκασμού για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς από 7-10-2024 στο Δήμο Τυρνάβου και συγκεκριμένα στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες: Αργυροπούλι, Δελέρια, Λυγαριά και Ροδιά και του 4ου γενικού δολωματικού ψεκασμού στους Δήμους Ελασσόνας και Τεμπών και συγκεκριμένα στις παρακάτω τοπικές κοινότητες: Πραιτώρι, Ευαγγελισμός, Συκέα , Παλαιόκαστρο του Δήμου Ελασσόνας και Πυργετό , Ραψάνη, Αμπελάκια ,Τέμπη του δήμου Τεμπών.

Υποχρεούνται οι ελαιοπαραγωγοί, που έχουν ελαιοκτήματα στις ψεκαζόμενες περιοχές, να παραβρίσκονται στα κτήματά τους κατά την ημέρα του ψεκασμού, ώστε να διαπιστώσουν τον ψεκασμό.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές, προς αποφυγήν τυχόν δηλητηριάσεων. Επισημαίνεται στους βιοκαλλιεργητές ότι, σύμφωνα με την υποχρέωση τους από την ένταξη τους στο πρόγραμμα Βιοκαλλιέργειας, θα πρέπει να σημάνουν τα κτήματά τους για την αποφυγή ψεκασμού από τα συνεργεία δακοκτονίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω