Επιστολή προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, με την οποία επισημαίνει πως θεωρεί άδικο και δυσανάλογο το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας ανθρώπων και οχημάτων στο αισθητικό δάσος Κουρί του Αλμυρού όταν ο δείκτης επικινδυνότητας για την πρόκληση πυρκαγιάς που εκδίδει η ΓΓΠΠ βρίσκεται στην κατηγορία 3.

“Το δάσος Κουρί, αν και χαρακτηρισμένο ως περιαστικό, βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση (500μ) από τους οικισμούς του Αλμυρού και της Ευξεινούπολης και συνεπώς μπορεί να θεωρηθεί πως βρίσκεται ουσιαστικά εντός του αστικού ιστού.

Επιπλέον, σε αυτό αθλούνται δημότες όλων των ηλικιών σε όλη τη διάρκεια του έτους οι οποίοι σε συνδυασμό με τους δεκάδες περιπατητές, αποτελούν τους καλύτερους εθελοντές για την προστασία του δάσους και την άμεση κινητοποίηση σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς. Ταυτόχρονα, η μόνιμη παρουσία τους εκεί, λειτουργεί αποτρεπτικά για τους εν δυνάμει παραβάτες. Άλλωστε, σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, στην είσοδο του δάσους υπάρχει εγκατεστημένο πυροσβεστικό όχημα με πλήρωμα.
Εντός του δάσους Κουρί εξάλλου, βρίσκονται 2 δημοτικά κτήρια που λειτουργούν ως αναψυκτήρια, η λειτουργία των οποίων πλήττεται σημαντικά, σχεδόν όλο το καλοκαίρι, όταν παραμένουν κλειστά λόγω των προαναφερόμενων μέτρων”.
Τέλος, ο δήμαρχος Αλμυρού επισημαίνει πως μετά από σχετική μελέτη του Δήμου έχει εγκριθεί η τοποθέτηση καμερών με αισθητήρες για την ανίχνευση  πυρκαγιάς, οι οποίες και θα τοποθετηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα. “Με τον τρόπο αυτό, το δάσος Κουρί θα μπορεί να παραμένει διαρκώς ανοιχτό για όλους” καταλήγει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Περισσότερα Εδω

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω