Σε ανακοίνωση της ΕΟΔΥΑ αναφέρονται τα εξής: Η Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Πνιγμού (25η Ιουλίου) μας υπενθυμίζει ότι ο πνιγμός αποτελεί μια κρυφή και διαχρονικά υποτιμημένη αιτία θανάτου. Είναι λοιπόν αναγκαίο, οι γονείς να διασφαλίζουν ότι οι χώροι όπου παίζουν και κολυμπούν τα παιδιά είναι ασφαλείς και πάντα να είναι σε επαγρύπνηση.

Πριν από λίγες ημέρες ένα παιδί 3 ετών κινδύνευσε από πνιγμό σε περιοχή στα παράλια του Ν. Λάρισας (Μεσάγγαλα). Η έγκαιρη επέμβαση Εθελόντριας Διασώστριας της ΕΟΔΥΑ και Πιστοποιημένης Εκπαιδεύτριας της Επι.Ζω. – Edu Life Επι.Ζω. Επιμόρφωση Ζωής (Δέσποινα Τ.) ήταν καθοριστική για την επιβίωση του Παιδιού.

Η Δέσποινα χωρίς δισταγμό και απόλυτη ψυχραιμία, εφάρμοσε με απόλυτη επιτυχία στην πράξη τα πρωτόκολλα στα οποία έχει εκπαιδευτεί, με αποτέλεσμα την έγκαιρη ανάνηψη και επαναφορά των ζωτικών λειτουργιών του τρίχρονου κοριτσιού. Η ¨Αλυσίδα της Επιβίωσης¨ λειτούργησε αποτελεσματικά από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο κρίκο.

Σημαντικός παράγοντας για την αύξηση του ποσοστού επιβίωσης και της μείωσης του ποσοστού νευρολογικών βλαβών (αναπηριών), που οφείλονται στη υποξία (συνέπεια πνιγμού), είναι η σωστή Εκπαίδευση με στόχο: ¨Όσοι περισσότεροι εκπαιδευτούν, τόσοι περισσότεροι θα σωθούν¨.

Η ΕΟΔΥΑ (Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών) και η Επι.Ζω. – Edu. Life (Επιμόρφωση Ζωής – Education Life) με έδρα τη Νίκαια Λάρισας, είναι Εθελοντικοί φορείς οι οποίοι έχουν σκοπό τη συνδρομή σε Κρατικούς φορείς στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας και η εκπαίδευση ομάδων γενικού & ειδικού πληθυσμού, στην αντιμετώπιση καταστάσεων που απειλούν την Κοινωνία, την Υγεία και την Ανθρώπινη Ζωή.

Οι Εθελοντές Διασώστες της ΕΟΔΥΑ, εκπαιδεύονται και πιστοποιούνται όλοι, στην παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις και τεχνικές εφαρμογής Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με χρήση Απινιδωτή, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα και κατευθυντήριες οδηγίες. Η εκπαίδευση διαρκεί 8 μήνες (200 ώρες) και οι εγγραφές της νέας εκπαιδευτικής σειράς 2024-25, ξεκινάνε τον Σεπτέμβριο.

Οι Εκπαιδευτές της Επι.Ζω. – Edu. Life, είναι όλοι Πιστοποιημένοι από Ελληνικούς και Διεθνούς αναγνώρισης εκπαιδευτικούς φορείς. Τα τελευταία χρόνια έχουν εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί χιλιάδες συμπολίτες μας σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις, για την επιτυχή διαχείριση επειγουσών απειλητικών για τη Ζωή καταστάσεων.

Ευχόμαστε ολόψυχα στην οικογένεια του τρίχρονου κοριτσιού ταχεία και πλήρη ανάρρωση στο Αγγελούδι τους.

Συγχαίρουμε θερμά τη Δέσποινα για την άψογη και αποτελεσματική διαχείριση του συμβάντος και της ευχόμαστε να είναι υγιής, δυνατή και πάντα ¨Δίπλα στον Άνθρωπο, Δίπλα στην Κοινωνία”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω