Δημιουργείται τοιχογραφία στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ενώ σήμερα Σάββατο θα λάβει χώρα και συγκέντρωση φοιτητών από διάφορες πόλεις, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου: “Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή 57 νέων συνανθρώπων μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή-ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες. Ένα χρόνο μετά κάνουμε την υπόσχεση μας πράξη! Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί! ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ!

Ένας χρόνος μετά και ακόμα αντηχούν στα αυτιά και στο μυαλό όλων μας τα συνθήματα εκείνων των ημερών. Με τα εκατομμύρια κόσμου να πλημμυρίζει κάθε γωνιά της χώρας μας καταδικάζοντας την πολιτική του κέρδους που δολοφονεί, φωνάζοντας δυνατά. :«Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».
Στα πλαίσια αυτά μπροστά στην Απεργία 28 Φλεβάρη το ΕΚΝΛ , με την συνεργασία και του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και καλλιτεχνών της περιοχής μας προχωρά και σε ορισμένες ειδικές πρωτοβουλίες για ΤΕΜΠΗ όπως η Δημιουργία Τοιχογραφίας με αφορμή αυτή την ημέρα και το γεγονός, στον παρακείμενο χώρο του εγκλήματος σήμερα Σάββατο 24/02 το πρωί από τις 10:30πμ κι έπειτα. Παράλληλα την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση φοιτητών από διάφορες πόλεις της Ελλάδας στις 12:00”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω