Τη δική του άποψη για τη σάτιρα και τη συζήτηση που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα γύρω από αυτή εξέφρασε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Ο ηθοποιός βρέθηκε το πρωί της Κυριακής 27/10 καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και μέσα σε όλα ανέφερε ότι ο ίδιος δε θεωρεί τον χαβαλέ και τις ύβρεις σάτιρα.

«Είναι «τζάμπα» κουβέντα αυτό που γίνεται. Συζητάμε για κάτι που δεν προσεγγίζεται σε αυτόν τον τρόπο. Οπότε ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, πρώτα όμως είναι υπόλογος στον εαυτό και στην συνείδησή του και μετά στο κοινό που τον παρακολουθεί. Αν το κοινό που τον αγαπάει τον παρακολουθεί, είναι δικαίωμά του.

Τώρα το τι θα μείνει στην ιστορία από όλο αυτό δεν ξέρω. Όλες αυτές οι διαμάχες για την σάτιρα είναι λίγο για την τηλεόραση και τα social media. Δεν χρειάζεται να σατιρίζεις και να στεναχωρείς ανθρώπους χωρίς λόγο, που δεν απασχολούν στον δημόσιο βίο, τους «αδύναμους». Ο χαβαλές και οι ύβρεις δεν είναι σάτιρα», σχολίασε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης πρόσθεσε: «Αυτολογοκρίνομαι πολύ πριν το political correct. Πρέπει να γίνει με προσεκτικό τρόπο. Δεν γίνεται να μην υπάρχει αυτολογοκρισία. Υπάρχει και το προσωπικό γούστο, η αισθητική».

 

Περισσότερα Εδω