Πηγαίνουμε σήμερα ως ενεργοί πολίτες και ψηφίζουμε ένα καλύτερο αύριο. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει με επιστολή του ο Γιώργος Ξηρομερίτης, μαθητής 1ης Λυκείου στη Λάρισα.

Αναλυτικά αναφέρει: Ανέκαθεν οι εκλογές αποτελούσαν ένα σημαντικό γεγονός για κάθε χώρα.Πως φαίνονται ομως οι εκλογές μέσα από μάτια χιλιάδων μαθητών και νέων οι οποίοι θα ψηφίσουν σήμερα άλλοι για πρώτη φορά και άλλοι για μια ακόμα;

«Είναι σημαντικό να είμαστε πολιτικοποιημένοι και όχι απαραίτητα κομματικοποιημένοι»,μια κουβέντα που μας την λένε συχνά στο σχολείο για να παρακολουθούμε τα πολιτικά δρώμενα καθώς και τις εξελίξεις της χώρας μας μιας που είμαστε η νέα γενιά-το μέλλον.

Βέβαια αυτήν την έκφραση δεν την λες σε ατομα που θα πάνε στην κάλπη μια μέρα σαν την σημερινή,τότε αλλάζει η κατάσταση αφού πρέπει ο κάθε νέος να αποφασίσει σύμφωνα με την ιδεολογία του ποιο κόμμα ειναι το σωστό για να το ψηφίσει.Γίνεται ομως αυτο,τι λέτε;

Για να λέμε την αλήθεια υπάρχουν πολλοί που δεν τους νοιάζει η χωρα τους ποσο μαλλον να ψηφίσουν και δεν ασχολούνται καθόλου με τις εκλογές.Ας μην ξεχνάμε ομως και τους παλιούς,ο Περικλής είπε πως «οποίος δεν ασχολείται με την πολιτική είναι άχρηστος».Αρα τι καταλαβαίνουμε; ότι πρέπει όλοι όσοι ψηφίζουν σημερα να βγουν μπροστά και να πανε στην κάλπη.

Δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε άλλους να χειρίζονται το μέλλον μας όπως θέλουν αυτοί·πρέπει να είμαστε πολίτες με ενσυναίσθηση να σκεπτόμαστε λογικά και να αποφασίζουμε μονοι μας για το μέλλον μας. Προφανώς πως δεν ειναι ουτε λύση τα να μας δίνεται το ψηφοδέλτιο έτοιμο και απλά να πηγαίνουμε και να το ρίχνουμε στην κάλπη όπως γίνεται και αυτό σε πολλές περιπτώσεις στις μέρες μας από γονείς Ιδιαίτερα οι οποίοι πρέπει να καλύψουν κάποιες “υποχρεώσεις”. Η Ελλάδα έχει περάσει πολλά όλα αυτά τα χρονια και πρέπει να αρχίσουμε να την βοηθούμε για να μας βοηθήσει και αυτή·ένα είδος βοήθειας είναι και αυτό της εκλογής σωστών πολιτικών.

Πιστεύω πως είμαστε αρκετα περιεργοι για τα αποτελέσματα των εκλογών μιας που φέτος δοκιμάζεται ένας νέος τρόπος εκλογής των βουλευτών και πραγματικά μπορεί να έχουμε μη αναμενόμενα αποτελέσματα.

Συνοψίζοντας λοιπόν καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είμαστε πολιτικοποιημένοι νέοι με πολιτικές αξίες και ιδανικά ενώ ταυτόχρονα να νοιαζόμαστε για την χώρα μας καθώς και το μέλλον της.

 

ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω