Την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τα κινητά των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, αναμένεται να ζητήσει η Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, δικηγόρος επιζώντων αλλά και συγγενών ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Όπως ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και του Παναγιώτη Στάθη στον Realfm 97,8, στην περίπτωση που δεν απαντήσει γραπτώς ο ανακριτής στα ερωτήματά τους σχετικά με την τύχη των κινητών τηλεφώνων, εξετάζουν να απευθυνθούν στον εισαγγελέα για να προχωρήσει η άρση απορρήτου, με αίτημα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ώστε να διαπιστωθεί αν μπορούν να ανακτηθούν στοιχεία.
«Ακόμα και σήμερα που μιλάμε δεν έχουμε τα κινητά τηλέφωνα. Έκανα νέο ερώτημα στον ανακριτή. Πόσα είναι τα κινητά τηλέφωνα; Πού είναι; Υπάρχουν; Δεν έχω λάβει απάντηση ακόμα. Από τους δε διασωθέντες τραυματίες, που είναι εκατοντάδες, μόνο 8 έχουν καταθέσει. Εκπροσωπώ ανθρώπους που σώθηκαν και ήταν στο τρίτο, κρίσιμο, βαγόνι. Τα παιδιά που ήταν στο τρίτο βαγόνι, βίωσαν τον εφιάλτη και έζησαν από θαύμα. Δεν έχουν καταθέσει ακόμα, δεν έχουν κληθεί», είπε αρχικά η κ. Χατζηκωνσταντίνου.
«Επιμένουμε σε αυτό γιατί επικοινωνούν οι συγγενείς παιδιών και ανθρώπων που χάθηκαν και μου λένε ότι δεν μας παρέδωσαν το κινητό και προσπαθούν να αναζητήσουν τις τελευταίες κλήσεις που έκαναν ενώ τους είχαν παραδοθεί τα πτώματα και ό,τι είχε απομείνει από τους ανθρώπους τους, γιατί το κινητό τηλέφωνο χτυπούσε ακόμη. Αυτό σημαίνει ότι λειτουργούσε , αυτό σημαίνει ότι κάπου είναι τα κινητά τηλέφωνα και μπορεί να είναι αξιοποιήσιμο το περιεχόμενό τους», ανέφερε.
Ερωτηθείσα εάν μπορεί να απευθυνθεί, ως δικηγόρος, – εκτός της διαδικασίας της ανάκρισης για την υπόθεση – στην εισαγγελία προκειμένου να αιτηθεί την άρση απορρήτου, αποκάλυψε ότι αυτό θα είναι το επόμενο βήμα που θα κάνει.
«Εφόσον δεν μας απαντήσει γραπτώς ο ανακριτής εάν και ποια τηλέφωνα έχουν διασωθεί και πού βρίσκονται, η επόμενη κίνηση είναι να μπορέσει να γίνει με εισαγγελική παραγγελία άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και να δούμε αν μπορούν να ανακτηθούν στοιχεία. Είναι η επόμενη κίνησή μας», τόνισε η κ. Χατζηκωνσταντίνου.
Μάλιστα, αναφέρθηκε στην περίπτωση του ιερέα πατέρα του Κύπριου φοιτητή που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη. «Μου λέει ότι πέντε μέρες μετά, αφού είχε παραλάβει το παιδί του, το κινητό του κουδούνιζε. Έπαιρνε τηλέφωνο και χτυπούσε»
«Τα σημεία που βρέθηκαν υπολείμματα από ανθρώπους, προσωπικά αντικείμενα, από γενετικό υλικό – και στα οποία θα μπορούσαν να βρεθούν και τα κινητά- είναι τρία. Το σημείο του δυστυχήματος, η μάντρα Πανδρεμμένου, όπου πήγαν τα μεταφερόμενα υλικά και το Κουλούρι. Σε κάποιο από αυτά τα σημεία, θα έπρεπε να βρεθεί έστω και ένα κινητό. Κοσκινίστηκαν τόσοι τόνοι χώματος μαζί με φερτά υλικά από τα συντρίμμια στη μάντρα, βρέθηκε οστό και δεν βρέθηκε ένα κινητό; Πού πήγαν αυτά κινητά και γιατί δεν αποδόθηκαν; Ακόμα και να κάηκαν, ακόμα και να υπήρχαν υπολείμματα έπρεπε να δοθούν. Να είναι κάπου συγκεντρωμένα», πρόσθεσε η δικηγόρος.
Πηγή: enikos.gr
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις