Σε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα προχώρησε σήμερα το πρωί της Πέμπτης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, αναφορικά με την καταγγελία για ζωντανά ζώα κατά τη διάρκεια της ταφής τους.

Ο κ. Κουρέτας τόνισε χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις νωρίτερα από το Δοικητήριο της Περιφέρειας: «Κατά τη διάρκεια της ταφής υπήρχαν ζωντανά ζώα. Είδα φωτογραφίες και χρειάζεται διερεύνηση. Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα το πρωί προκειμένου να γίνει έρευνα, καθώς πρόκειται για πολύ σοβαρό αδίκημα. Δεν πρόκειται να κουκουλώσω τίποτα. Αυτό έγινε στην περιοχή της Καλαμπάκας, το Καστράκι. Οτιδήποτε αμαυρώνει αυτή την τεράστια προσπάθεια που κάνουμε θα αντιμετωπίζεται ανάλογα. Στις άλλες περιπτώσεις έγιναν όλα όπως έπρεπε.

Ολοκληρώσαμε τους δύο κύκλους των 3 χλμ στις δύο εστίες και έχουν ελεγχθεί πάνω από 130 χιλιάδες ζώα. Τα ζώα που θα ταφούν θα φτάσουν περίπου 9.000 συνολικά. Μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε κλείσει τον κύκλο της ιχνηλάτησης, δεν μεταδόθηκε σε μεγάλη κλίμακα, αυτό είναι καλό. Γίνονται όλα σωστά, είναι άψογη η συνεργασία με το υπουργείο».

Επίσης, ο περιφερειάρχης μίλησε προηγουμένως στην τηλεοπτική εκπομπή «Action Τώρα» για την καρατόμηση του προϊστάμενου κτηνιατρικής Τρικάλων μετά τις καταγγελίες για ταφή ζωντανών ζώων.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω