Δεν γλίτωσε την καταδίκη η μητέρα από χωριό του Νοτίου Πηλίου η οποία κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, ενώ η κατηγορία της σωματικής βλάβης μετατράπηκε σε όλως ελαφρά σωματική βλάβη, με το δικαστήριο να διατυπώνει αμφιβολίες για το εάν χτυπήθηκε με γροθιά στο κεφάλι ο εκπαιδευτικός.
Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε στη γυναίκα ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ με αναστολή, ενώ της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.
Παράλληλα και εκείνη είχε υποβάλλει μήνυση κατά του καθηγητή του σχολείου για απειλή και απόπειρα σωματικής βλάβης σε βάρος της, ωστόσο, δεν αποδείχθηκε τίποτα και κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο.
Η δίκη άρχισε με την κατάθεση του καθηγητή ο οποίος αναφέρθηκε στα περιστατικά που έλαβαν χώρα το πρωί της 30ής Ιανουαρίου, όταν και η μητέρα τον επισκέφθηκε στα γραφεία των καθηγητών, προκειμένου να παραλάβει τους βαθμούς των παιδιών της, μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του σχολείου.
Εκεί ο καθηγητής της εξήγησε πως η μικρή της κόρη δεν προσέχει στο μάθημα και μιλάει κατά τη διάρκειά του, ενώ σε χειρότερη κατάσταση είναι η μεγαλύτερη η οποία κοιμάται την ώρα της παράδοσης. Επίσης την ενημέρωσε και για περιστατικό που συνέβη δύο μέρες πριν, στις 27 Ιανουαρίου, καθώς αναγκάστηκε να αλλάξει θέση στην κόρη της επειδή πείραζε τα μαλλιά του συμμαθητή της που καθόταν στο μπροστινό θρανίο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν της ζήτησε να μετακινηθεί σε άλλη θέση η μαθήτρια βγήκε από την αίθουσα, πήγε στην υποδιευθύντρια και λίγη ώρα αργότερα επέστρεψαν μαζί στο τμήμα, με την υποδιευθύντρια να της υποδεικνύει να αλλάξει θέση, όπως της είχε επιβάλλει προγενέστερα και ο καθηγητής. Μετά την αλλαγή, το μάθημα συνεχίστηκε χωρίς πρόβλημα.
Ξαφνικά σύμφωνα με τον ίδιο η μητέρα άρχισε να φωνάζει και να του ζητεί τον λόγο γιατί την έβγαλε έξω, ενώ και η πεθερά της τον κατέγραφε με το κινητό της τηλέφωνο σε βίντεο. Όπως είπε επειδή στο πέρας της δεύτερης καραντίνας υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, αποφεύγει τις εντάσεις βγήκε από την αίθουσα και κατευθύνθηκε προς το προαύλιο του σχολείου, προτρέποντας τη μητέρα να τον ακολουθήσει για να μπορέσουν να μιλήσουν ήρεμα.
Εκείνη, ωστόσο, φέρεται να όρμησε προς το μέρος του και τον χτύπησε με το χέρι της στο κεφάλι, ακριβώς πάνω από το αριστερό του φρύδι.
Προσπάθησα να τον απωθήσω
Στην απολογία της η μητέρα είπε ότι μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, μετέβη στο γραφείο των καθηγητών προκειμένου να ενημερωθεί για την επίδοση και τη συμπεριφορά των παιδιών της. Ο καθηγητής τής ανέφερε το περιστατικό με την υποδιευθύντρια και έβγαλε την κόρη της από την αίθουσα. Όταν εκείνη τον ρώτησε αν ήταν όντως τόσο σοβαρό το περιστατικό, ώστε να είναι αναγκαία η αποβολή της μαθήτριας από την τάξη, ο καθηγητής της απάντησε ότι το έκανε επειδή «έτσι γουστάρω» και έφυγε τρέχοντας από την αίθουσα. Σύμφωνα με την ίδια, επιχείρησε να τον ακολουθήσει, αλλά τη σταμάτησε ο διευθυντής του σχολείου λέγοντας της να μην το πράξει, καθώς δεν άρμοζε κάτι τέτοιο στη θέση της ως αντιπροέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και προσπάθησε να την ηρεμήσει. Εκεί, όπως ισχυρίστηκε ο καθηγητής ξαφνικά πρόταξε την παλάμη του χεριού του, γεγονός που το εξέλαβε ως απόπειρα να τη χτυπήσει και από τον φόβο που της προκάλεσε τον έσπρωξε χρησιμοποιώντας την παλάμη της στο πρόσωπό του.
Ήταν εκτός ελέγχου
Ο διευθυντής του σχολείου, στην κατάθεσή του ανέφερε πως όλοι οι καθηγητές μετέβησαν στα γραφεία προκειμένου να υποδεχθούν τους γονείς, οι οποίοι θα παραλάμβαναν τους βαθμούς των παιδιών τους.
Εκεί αντίκρισε τη μητέρα να φωνάζει στον καθηγητή, ο οποίος σηκώθηκε και έφυγε τρέχοντας, λέγοντας πως δεν μπορεί να συζητήσει κάτω από αυτές τις συνθήκες. Η μητέρα, άρχισε να τον κυνηγά και να φωνάζει προς τον καθηγητή. Ο διευθυντής του σχολείου με μια ακόμη καθηγήτρια συγκράτησαν σωματικά τη γυναίκα, η οποία όμως συνέχισε να φωνάζει και βρισκόταν εκτός εαυτού.
Ο διευθυντής της εξήγησε πως αν δεν ηρεμήσει θα αναγκαστεί να καλέσει την αστυνομία. Εκείνη, όμως, οργισμένη, συνέχισε να ακολουθεί τον καθηγητή στο προαύλιο, με τον διευθυντή να ζητεί από έναν άλλο εκπαιδευτικό να καλέσει την αστυνομία.
Λίγο αργότερα, ο καθηγητής επέστρεψε και ο διευθυντής του ζήτησε να μεταβεί στο στο γραφείο του, όσο η μητέρα συνέχισε να φωνάζει και να προκαλεί φασαρία και πανικό, σε γονείς, μαθητές και καθηγητές. Ο καθηγητής, βρισκόταν πλέον σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, ενώ κρατούσε ένα χαρτομάντιλο στο κεφάλι του και σύμφωνα με τον διευθυντή επειδή αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας με το σάκχαρο φιοβήθηκε ότι θα του «μείνει στα χέρια».
Ο διευθυντής είπε ότι προχώρησε ο ίδιος σε μέτρηση της πίεσης του καθηγητή, η οποία είχε φθάσει στο 19 και αφού ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία συνόδευσε τον καθηγητή στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.
Επικρατούσε πανικός
Η σχολική νοσηλεύτρια κατέθεσε πως βρισκόταν στα γραφεία των καθηγητών, όταν άκουσε τη μητέρα να φωνάζει και τον καθηγητή να απαντά ότι δεν μπορεί να συζητήσει κάτω από τέτοιες συνθήκες, πριν την προσπεράσει και κινηθεί προς την πόρτα, με τη μητέρα να τον ακολουθεί.
Ελάχιστα λεπτά μετά, είδε τον καθηγητή να κρατά ένα χαρτί στο κεφάλι του και άκουσε τον διευθυντή να της φωνάζει να καλέσει την αστυνομία.
Όπως είπε επικρατούσε πανικός, καθώς άλλα παιδιά έκλαιγαν, άλλα φώναζαν, γονείς φώναζαν και γενικά το κλίμα ήταν άσχημο, ενώ εκείνη κατέβαλε προσπάθειες να ηρεμήσουν τα παιδιά τα οποία βρίσκονταν σε ένταση.
Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου κατέθεσε ότι ξαφνικά ο καθηγητής γούρλωσε τα μάτια και σηκώθηκε να φύγει από τη συζήτηση που είχε με τη μητέρα και υποστήριξε ότι δεν μπορεί ο καθηγητής να λειτουργήσει κάτω από πίεση και εκνευρίζεται εύκολα. Η γυναίκα υποστήριξε ότι ο καθηγητής κουνούσε τα χέρια του και έσπρωξε τις δύο γυναίκες (μητέρα και πεθερά) και βγήκε έξω.
Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή της μητέρας γιατί αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία η διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας με πρόθεση βιαιοπραγίας.
Επίσης διατύπωσε αμφιβολίες γιατί δεν υπήρχε κάποιο ορατό χτύπημα στο κεφάλι του εκπαιδευτικού, ότι του έριξε γροθιά και πρότεινε τη μεταβολή της κατηγορίας για σωματική βλάβη από πρόθεση σε απόπειρα σωματικής βλάβης από πρόθεση. Επίσης ζήτησε την απαλλαγή του καθηγητή από τις κατηγορίες για απόπειρα σωματικής βλάβης από πρόθεση και της απειλής γιατί δεν αποδείχθηκε τίποτα από τα δύο.
Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της απόφασης γονείς μαθητών του σχολείου διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας, Σωκράτη Σαβελίδη, ζητώντας να αποχωρήσει από το σχολείο ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός, επειδή δεν μπορεί να διδάξει στα παιδιά τους και όπως υποστήριξαν και κατά τη διάρκεια της δίκης, δεν συμπεριφέρεται όπως πρέπει υπό συνθήκες πίεσης. Από την πλευρά του ο διευθυντής τους ζήτησε να του κοινοποιήσουν κάποιο έγγραφο που να ζητούν να αποχωρήσει ο εκπαιδευτικός και εμφανίστηκε θετικός να επισκεφθεί το σχολείο.
magnesianews
(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
Περισσότερα Εδω