Μοιράσου το αρθρο!

Δεν έχουν τέλος οι προσπάθειες εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, οι οποίοι βρίσκουν τρόπο να ξεγελούν τα θύματά τους. Πρόσφατο παράδειγμα, η περίπτωση μίας ιδιοκτήτριας γραφείου τελετών στον Βόλο, η οποία δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα.

Εκείνος την ενημέρωσε ότι έχει ένα παλιό υπόλοιπο, από κηδεία που είχε τελέσει και ζήτησε τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού της επαγγελματία, για να τις καταθέσει το ποσό. Μάλιστα, σε λίγα λεπτά τις απέστειλε e-mail με έναν σύνδεσμο, ο οποίος οδηγούσε σε περιβάλλον τραπεζικού site, με σκοπό να συμπληρώσει τα προσωπικά της στοιχεία. Με αυτόν τον τρόπο ο απατεώνας θα αποκτούσε πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό της γυναίκας και θα της αφαιρούσε όλα τα χρήματα.

Η ιδιοκτήτρια του γραφείου τελετών υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και έκλεισε τη σελίδα, ενώ σε τηλεφώνημα που δέχθηκε λίγο αργότερα από τον εκνευρισμένο απατεώνα, του εξήγησε ότι δεν μπορεί να μπει στο ebanking της.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην αστυνομία η γυναίκα, ο αριθμός του κινητού ήταν ελληνικός, ενώ ο άνδρας στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής μιλούσε σπαστά ελληνικά.

Περισσότερα Εδω