Μοιράσου το αρθρο!

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στη Β’ Διεύθυνση ΕΦΚΑ Μαγνησίας

Την Τοπική Β’ Διεύθυνση ΕΦΚΑ Μαγνησίας (πρώην ΤΕΒΕ) επισκέφθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Ο υποψήφιος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να  συνομιλήσει με τους υπαλλήλους της υπηρεσίας για τα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μεγάλη είναι η έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει η υπηρεσία. Η Διεύθυνση έχει στην αρμοδιότητά της ένα τεράστιο τμήμα του Νομού, ωστόσο σήμερα απασχολούνται σε αυτή μόλις 35 άτομα. Τις διαρκείς συνταξιοδοτήσεις προσωπικού δεν ακολουθούν προσλήψεις, με αποτέλεσμα οι εναπομείναντες υπάλληλοι να διαχειρίζονται τεράστιο όγκο δουλειάς αλλά και νέα συστήματα για τα οποία δεν έχουν την απαραίτητη εξειδίκευση και κατάρτιση.Ζήτημα για την εύρυθμη λειτουργία της Διεύθυνσης αποτελεί και η στέγαση υπηρεσιών της σε διαφορετικά κτήρια κάτι που πλήττει την διαλειτουργικότητα και δημιουργεί πρόσθετη επιβάρυνση για το προσωπικό.

«Απατηλό όνειρο» φαίνεται πως είναι τελικά το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα «fasttrack» συντάξεων που εισήγαγε η κυβέρνηση της ΝΔ υπερηφανευόμενη για την ταχύτητα στην απονομή συντάξεων. Στην πραγματικότητα παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα που οδηγούν σε αχρείαστη ταλαιπωρία και τελικά μεγαλύτερες καθυστερήσεις για πολλούς ασφαλισμένους. Εξόφθαλμα  λάθη που αφορούν την προσμετρητέα προϋπηρεσία δικαιούχων και οδηγούν σε μειώσεις συντάξεων έως 60%, αλλά και λάθη σχετικά με την ιδιότητα των ασφαλισμένων (πχ αγροτικές συντάξεις σε εκπαιδευτικούς) που οδηγούν πολλές φορές σε άδικες επιβολές οικονομικών πέναλτι, επιβαρύνουν δυσανάλογα τους ασφαλισμένους. Οι δικαιούχοι καλούνται να προσφεύγουν για διόρθωση των σφαλμάτων με αποτέλεσμα τελικά την επιβάρυνση των ίδιων,  αλλά και του λιγοστού προσωπικού των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε ότι: «Στόχο θα πρέπει να αποτελεί η εξυγίανσητου ενοποιημένου μοντέλου του ΕΦΚΑ ώστε να καταστεί πιο σύγχρονο και πιο αποτελεσματικό για τον πολίτη.  Βασικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη στήριξη των ασφαλισμένων αλλά και την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών αποτελούν:

  • Η ενίσχυση των υπηρεσιών με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό σύμφωνα με το Οργανόγραμμα και τις πραγματικές τους ανάγκες.
  • Η εμπιστοσύνη στα στελέχη και το ανθρώπινο δυναμικό των υπηρεσιών με διαφάνεια και αξιοκρατία διαδικασιών. Καμία θέση πάγιας διοικητικής ιεραρχίας δεν θα καταλαμβάνεται από μετακλητό υπάλληλο.
  • Η διαρκής και αποτελεσματική εκπαίδευση του προσωπικού για τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Όσον αφορά στους ασφαλισμένους ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται προγραμματικά για:

  • Ρύθμιση χρεών
  • Διαγραφή μέρους βασικής οφειλής για χρέη που δημιουργήθηκαν μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης και
  • 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου».

Το Γραφείο Τύπου

 

Περισσότερα Εδω