Για «δήθεν σκάνδαλα» με στόχο την πολιτική εκμετάλλευση έκανε λόγω η παραιτηθείσα αντιδήμαρχος Ουρανία Σούφλα μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας για το ζήτημα με την διαχείριση των τροφίμων και τις ποσότητες που φέρεται να αναβρέθηκαν σε ιδιωτικό χώρο.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην αντιπολίτευση, έκανε λόγο για λαϊκά δικαστήρια, σημειώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι αναμένει το πόρισμα της δικαιοσύνης για όποιες άλλες τυχόν αποφάσεις του.
Αρχικά τοποθετήθηκε η κ. Σούφλα τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Επειδή όλοι έχουν μάθει για τα δήθεν σκάνδαλα που ανακάλυψαν ανώνυμοι συκοφάντες, κάποιοι από εσάς έσπευσαν να τα εκμεταλλευτούν πολιτικά. Απευθύνομαι στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο σέβομαι ανεξάρτητα από το αν κάποιοι Σύμβουλοι, αγνοώντας τη θέση που κατέχουν, υιοθέτησαν θέσεις συκοφαντών αμαυρώνοντας την πόλη μας πανελλήνια.
Η πρώην Δημ. Αρχή μπορεί να βεβαιώσει τι παρέλαβα στις αποθήκες. Σχεδόν τίποτα. Από το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής μπορεί να λάβει ο καθένας γνώση τι παρέδωσα. Ειμαι άνθρωπος της πράξης όλα αυτά τα χρόνια και ποτέ δεν σκέφτηκα το προσωπικό ή πολιτικό κόστος όταν πρέπει να δοθούν λύσεις σε προβλήματα.
Στο δικό μου κομμάτι, όταν δεν έχεις υπαλλήλους βρίσκεις εθελοντές, όταν δεν έχεις κονδύλια βρίσκεις δωρητές, όταν δεν έχεις άτομα σηκώνεις τα μανίκια και κουβαλάς. Ετσι έμαθα και έτσι πορεύτηκα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν άτομα στο Δημ. Συμβούλιο που υιοθετούν και αναμασούν απόψεις για «σύγχρονους μαυραγορίτες». Λες και δεν ξέρουν όλα αυτά τα χρόνια τι έχω προσφέρει στο κοινωνικό κομμάτι. Ειδικά, όταν ακόμη και με κίνδυνο για τη ζωή μου την περίοδο του κορωνοϊού ερχόμουν σε επαφή με δεκάδες άτομα κατά την παραλαβή και παράδοση. Την ίδια ώρα κάποιοι έκαναν αντιπολίτευση απ το πληκτρολόγιο. Αν είχαν δείξει πραγματικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα των απόρων και ευπαθών ομάδων, δεν θα ζητούσαν απεγνωσμένα τηλεοπτικό χρόνο για να σχολιάσουν συκοφαντίες και ανακρίβειες.
Επειδή εκκρεμή μια καταγγελία εις βάρος μου και οι υπηρεσίες κάνουν τη δουλειά τους, θα αποδεχτώ όποιο και αν είναι το πόρισμα και θα απαντήσω. Μέχρι να βγει το πόρισμα δεν θα επανέλθω.»
Ο κ. Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος

Ακολούθως το λόγο πήρε ο νέος αντιδήμαρχος κ. Θεοδωρόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί.
Όπως είπε προχώρησε στην καταγραφή όλων των προϊόντων που υπάρχουν στις αποθήκες. Καταγράφηκαν τρόφιμα μακράς διάρκειας, χαρτικά, καθαριστικά και άλλα, που αθροιστικά ξεπερνούν τους 22 τόνους. Από αυτά τα 12. 356 είναι ελαιόλαδο.
Μεταξύ άλλων πρόσθεσε ότι ετοιμάστηκε βάση δεδομένων για το ποιος δίνει τι και πού πάνε, ενώ από τους προέδρους ζητήθηκαν λίστες δικαιούχων μαζί με τα δικαιολογητικά.
Παράλληλα ελήφθη απόφαση για τοποθέτηση συστήματος παρακολούθησης των αποθηκών.
Καταλήγοντας υποστήριξε πως χθες ολοκληρώθηκε η διανομή σε σχεδόν 250 δικαιούχους και η ποσότητα που καταχωρήθηκε στο σύστημα ήταν περίπου πέντε τόνοι. Η κάθε συσκευασία περιείχε 13-14 διαφορετικά είδη.

Κρανιάς: Ξεπεσμός για μια κοινωνία να έχει ανθρώπους σε ακραία φτώχια. Δυστυχώς και ο Δήμος μας έχει τέτοια προβλήματα. Αυτές οι δομές όπως λειτουργούν μεταφέρουν τη λύση στην ατομική ευθύνη και στο τι θα προσφέρει ο κόσμος. Το κράτος έπρεπε να έχει την αποκλειστική χρηματοδότηση. Γιατί υπάρχουν 22 τόνοι στοκ;;; Αυτά ήρθαν για να δοθούν άμεσα. Δεν υπήρχε βάση δεδομένων;; Εκπλήσσομαι γιατί φαίνεται ότι δεν υπήρχε έλεγχος της ροής.
Σβάρνας: Πέρασε ένας μήνας από τις αποκαλύψεις. Αρνείστε κ. Δήμαρχε να ενημερώσετε τον κόσμο και ταυτίζεστε με την υπόθεση. Να απολογηθείτε για τον αδιαφανή τρόπο διανομής. Αφου είστε άτεγκτος όπως λέτε, γιατί διατηρείται την πρώην αντιδήμαρχο στην παράταξή σας;
Αντωνίου: Ειχε ο Σβάρνας κατά την προηγούμενη θητεία κάποια κατάσταση με τρόφιμα και το τι υπήρχε στις αποθήκες; Μην θεωρεί ότι τρώμε κουτόχορτο. Ο ίδιος ήταν αντιδήμαρχος και ποτέ δεν ζήτησε ενημέρωση.
Σβάρνας: Οσο ο κ. Αντωνίου ήταν αντιδήμαρχος όλα ήταν άψογα. Από τη στιγμή που αντικαταστάθηκε όλα γινόταν λάθος. Κάθε μήνα ανακοινώνονταν δημόσια τι δίνονταν στους πολίτες.
Μπακαλάκου: Κάναμε παρουσίαση εφ όλης της ύλης για τα πεπραγμένα και η κ. Ελένη Αντωνίου έκανε υπεραναλυτική παρουσίαση. Είναι δυνατόν η (πρώην) αντιδήμαρχος να μέμφεται εμάς ότι αμαυρώσαμε την εικόνα της Καρδίτσας; Για μια υπόθεση που έπληξε βάναυσα την εικόνα της περιοχής μας και τον εθελοντισμό και έφτασε στη δικαιοσύνη μέμφεται την αντιπολίτευση; Μου κάνει εντύπωση η σιωπή της Δημ. Αρχής. Τα της δικαιοσύνης θα τα χειριστεί η δικαιοσύνη αλλά εδώ έχουμε ένα μείζον πολιτικό θέμα. Όσο δεν ξεκαθαρίζεται ταυτίζεστε με το γεγονός. Τι προτίθεστε να κάνετε κ. Δήμαρχε προκειμένου να αποκατασταθεί η ηθική βλάβη της περιοχής μας εξαιτίας αυτής της υπόθεσης;
Αλ. Κολοκύθα: Παραδεχθήκατε ότι βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες αποθηκευμένες. Γιατί βρέθηκαν τόσο μεγάλες ποσότητες;
Ξυλωμένος: Γιατί τόσο καιρό δεν είχε γίνει το σύστημα καταγραφής . Με όσα είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος αφήνει εκτεθειμένη την πρώην αντιδήμαρχο Αργήσατε πολύ κ. Δήμαρχε να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη.

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω