Για την κατάθλιψη με την οποία παλεύει τα τελευταία δέκα χρόνια μίλησε ο Χάρης Γιακουμάτος στην εκπομπή Breakfast@Star και στη δημοσιογράφο Σοφία Μανουσακίδου.

Ο επιχειρηματίας παραδέχτηκε ότι είναι μια μάχη που ναι, μεν, κρατά δέκα χρόνια, ωστόσο έχει βρει πλέον τον τρόπο να ξεπερνά τις δύσκολες μέρες.

«Στη ζωή μας υπάρχει η κατάθλιψη. Η κατάθλιψη δεν είναι κάτι που ήρθε κι έπεσε πάνω σου και διαλύθηκε το σύμπαν σου. Ξεκινάει από ελαφριάς μορφής κατάθλιψη μέχρι πολύ βαριάς μορφής. Αν δεν προσέξεις στην αρχή, όταν έχεις τα πρώτα συμπτώματα που δε θες να σηκωθείς το πρωί, θες να είσαι ξαπλωμένος, τα βλέπεις όλα μαύρα, δε βρίσκεις λύση στη ζωή σου. Όταν θα σου έρθουν αυτά, πρέπει να κινητοποιηθείς.

Πρώτα να μιλήσεις στους δικούς σου ανθρώπους, δεύτερο βήμα να πας σε ψυχολόγο να σε βοηθήσει, μετά γυμναστική, διατροφή, μακριά οι τοξικοί άνθρωποι από τη ζωή μας, και σίγουρα να κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν» ανέφερε αρχικά ο Χάρης Γιακουμάτος.

«Τα τελευταία χρόνια το παλεύω. Ζω παρέα με την κατάθλιψη τα τελευταία δέκα χρόνια… Είναι στιγμές που πέφτω… Πάντα κυκλοφορεί γύρω σου, αλλά αν βρεις τον τρόπο να τα λύσεις, το ξεπερνάς. Το περιβάλλον είναι η πρώτη βοήθεια» είπε σε άλλο σημείο.

Περισσότερα Εδω