Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ μετά τις δύο συλλήψεις.

Η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε ότι οι συλληφθέντες είναι 40 και 48 ετών. Πρόκειται για δύο αδέλφια ελληνικής καταγωγής, που φέρονται να ανήκαν στην υποστηρικτική ομάδα των εκτελεστών. 

Οι δύο άνδρες το Σάββατο (29.4.2023) ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, οι δύο δράστες βρέθηκαν στην περιοχή την προηγούμενη μέρα της ανθρωποκτονίας, είτε γιατί έκαναν «πρόβα» για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, είτε γιατί σκόπευαν να τον εκτελούσαν νωρίτερα, αλλά εκείνη τη μέρα ο δημοσιογράφος έφυγε μισή ώρα νωρίτερα από το σπίτι του.

«Του στέρησαν το όνειρο», λέει η μητέρα του

Δύο χρόνια μετά την άγρια δολοφονία και η μητέρα του Γιώργου Καραίβάζ μιλά με δάκρυα στα μάτια στην κάμερα του ANT1: «Το παιδί μου από μικρό προσπαθούσε και το όνειρό του ήταν να γίνει δημοσιογράφος. Γιατί του το στέρησαν αυτό; Δεν τον άφησαν να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα μέχρι το τέλος».

Γιώργος Καραϊβάζ – Η στιγμή της δολοφονίας

Το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021 ο έμπειρος αστυνομικός συντάκτης πέφτει νεκρός από τα πυρά των δύο ανδρών που του είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, αφού πάρκαρε το αυτοκίνητό του λίγα μέτρα μακριά από την οικεία του και αποβιβάστηκε από αυτό, τον πλησίασαν δύο άτομα που επέβαιναν πάνω σε ένα σκουρόχρωμο μηχανάκι μικρού κυβισμού. Τότε ο συνεπιβάτης κατέβηκε από το δίκυκλο και ξεκίνησε να πυροβολεί το δημοσιογράφο.

Επτά από τις σφαίρες βρήκαν το γνωστό αστυνομικό συντάκτη στο κεφάλι και στο θώρακα, ενώ όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες ο εκτελεστής του, του έριξε και τη χαριστική βολή προκειμένου να είναι σίγουρος για το ειδεχθές έργο του. Το σκηνικό του εγκλήματος δεν ξεπέρασε τα 30 δευτερόλεπτα, ενώ οι δράστες αιφνιδίασαν το θύμα τους, καθώς τον προσέγγισαν πολύ γρήγορα.

https://www.youtube.com/watch?v=3wY3VZSUyqs
https://www.youtube.com/watch?v=Uf_ogUw8Lrw

«Σ’ αγαπώ ψυχή μου γλυκιά» – Η  σπαρακτική ανάρτηση της αδελφής του

Λίγες ώρες μετά την είδηση για την δολοφονία του δημοσιογράφου η αδελφή του τον αποχαιρετούσε μέσα από τα social media:

«Αγόρι μου, αδερφούλη μου, δε μπορώ αγάπη μου να το πιστέψω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε χώρισαν από την οικογένειά σου. Αγόρι μου, αγόρι μου, ψυχή μου, ποιοι ήταν αυτοί που σου στέρησαν τη ζωή; Αγάπη μου γλυκιά, για μένα ήσουν ο μικρός μου αδερφός. Δύο ήμασταν. Για μένα ήσουν το μικρό μου αδερφάκι. Σ’ αγαπώ ψυχή μου γλυκιά, δε μπορώ αγάπη μου να σου πω καλό παράδεισο, γιατί δεν ήσουν γι’ αυτό το μακρινό ταξίδι…», ήταν η πρώτη της ανάρτηση.

Δες παρακάτω την ανάρτηση της αδελφή του Γιώργου Καραϊβάζ τρεις μήνες μετά την δολοφονία: 

Τον Απρίλιο του 2021 λίγο μετά την κηδεία του δημοσιογράφου, η κάμερα του T-live βρέθηκε στη Δράμα με την μητέρα και αδελφή του να μιλούν για τον δικό τους Γιώργο…

«Έναν τον είχα και τον είχα στήριγμά μου. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Ό,τι πρόβλημα κι αν είχα, έπαιρνα τον Γιώργο και το συζητούσα. Ήταν πάρα πολύ δοτικός. Τα παιδικά μας λόγια ήταν λίγο φτωχικά, οι γονείς μας παλεύανε για εμάς, να μεγαλώσουμε με τα καλύτερα εκείνης της εποχής» ανέφερε και εξομολογήθηκε πως είχε να τον δει τέσσερα χρόνια λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων», δήλωνε στην κάμερα η αδελφή του, Λίτσα.

 

«Η τελευταία μάνα να ήμουν εγώ» 

Συντετριμμένη η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ ελπίζει να μην βρεθεί καμία άλλη μάνα στη θέση της: «Όποιο δάχτυλο κι αν κόψεις, πονάει πάρα πολύ. Το μόνο που θέλω είναι να προσέχετε παιδιά μου, να προσέχετε. Η τελευταία μάνα να ήμουν εγώ… Κανέναν άλλο να μη βλάψουνε… Το ίδιο θα έκανε και το παιδί μου. Τους εκτελεστές του θα τους συγχωρούσε το παιδάκι μου… Άλλο παιδί να μην πειράξουνε… Παρακαλώ την Παναγίτσα»  δήλωνε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του.

Με πληροφορίες από newsit.

Περισσότερα Εδω