Μέσα σε θετικό και ελπιδοφόρο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, η συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Λαρισαίων, κ. Απόστολου Καλογιάννη, με το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, με αφορμή το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί για παρθενική φορά και θα διαρκεσει από την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στους χώρου της Δημοτικής Πινακοθήκης, του Μύλου του Παππά και του Β’ Αρχαίου Θεάτρου, με θέμα τους «17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης».

Πιο αναλυτικά, ο Δήμαρχος Λαρισαίων δήλωσε με τη σειρά του: «Ως δημοτική αρχή είχαμε ιεραρχήσει ψηλά τη δημιουργία ενός πολιτικού σχεδίου που στόχευε στην αντιμετώπιση του φαινομένου της αποστροφής των νέων από τα κοινά και την πολιτική, από τα οποία λείπει η φωνή της νεολαίας. Το κλειδί και η ομπρέλα για τη νεολαία είναι η δημιουργία αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας. Το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο πως οι νέοι συντάσσονται με την κατεύθυνση αυτή. Είμαι περήφανος με αυτή την πρωτοβουλία, που θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης και είναι η μεγάλη διαφορά και αλλαγή που υπάρχει ώστε να δούμε τα συμπεράσματα που θα προκύψουν. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι θα δοθεί η δυνατότητα να συζητήσουν για προβλήματα ποικίλης θεματολογίας, σε μια κοινωνία όπως αυτή της Λάρισας. Στηρίζουμε την προσπάθεια και ελπίζουμε πως αυτό το τριήμερο θα αποτελέσει σταθμό για την πόλη μας. Στόχος μας να ξεπεραστούν οι αναστολές που έχουν δημιουργηθεί από τη δυσλειτουργία των κομμάτων. Καλώ όλους τους νέους να συμμετέχουν και να κάνουν αυτό το πρώτο και πολύ μεγάλο βήμα για τη Λάρισα».

Τέλος, με τη σειρά τους μίλησαν τα μέλη και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, παρουσιάζοντας αναλυτικότερα το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Αυλογιάρης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω