Τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου θα αποτελέσουν για δωδέκατη χρονιά κέντρο εξέτασης για το διασκεδαστικό μαθηματικό διαγωνισμό “Καγκουρό” (http://www.kangaroo.gr/).

Η ημερομηνία διεξαγωγής του είναι το Σάββατο, 1 Απριλίου 2023, 9:00-10:30πμ. Και μόνο η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι μια μοναδική εμπειρία.

Με χαρά, λοιπόν, προσκαλούμε όλους τους μαθητές του νομού μας που επιθυμούν να διαγωνιστούν στο σχολείο μας, να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη φόρμα https://tinyurl.com/msmp84n4 έως την Παρασκευή 10 Μαρτίου.

Ο διαγωνισμός θα γίνει φέτος δια ζώσης, με φυσική παρουσία των μαθητών στα κέντρα εξέτασης. Επίσης, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, θα χρειαστεί ο κηδεμόνας κάθε διαγωνιζόμενου να υπογράψει μία Υπεύθυνη Δήλωση (https://tinyurl.com/ynvymcx8) ότι συναινεί για την συμμετοχή του παιδιού του στον διαγωνισμό.

Ο κύριος σκοπός του διαγωνισμού, ο οποίος στην πατρίδα μας διεξάγεται από το 2007, είναι να εισαγάγει τους συμμετέχοντες σε μαθηματικές προκλήσεις με ευχάριστο τρόπο, εμπνέοντας το ενδιαφέρον τους για τα μαθηματικά και ενισχύοντας την προσπάθεια τους για περαιτέρω πρόοδο.

Αποτελείται από ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και απευθύνεται σε όλους τους μαθητές, χωρίς διακρίσεις και ανεξάρτητα από την επίδοση τους στα μαθηματικά. Υπάρχουν έξι διαφορετικά επίπεδα θεμάτων ανάλογα με την τάξη του κάθε μαθητή.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές από Β’ Δημοτικού έως Γ’ Λυκείου με την καταβολή ανταποδοτικής συνδρομής 12,50 ευρώ. Το ποσό αυτό καλύπτει τα έξοδα του διαγωνισμού, τα δώρα που παίρνουν όλοι οι συμμετέχοντες (των οποίων η αξία είναι μεγαλύτερη από τη συνδρομή) και τα βραβεία των μαθητών που θα διακριθούν.

Το βιβλίο με τα θέματα και τις λύσεις του διαγωνισμού θα αποσταλεί στα Κέντρα Εξέτασης μετά την διεξαγωγή του. Το ίδιο και τα υπόλοιπα δωράκια των παιδιών και η βεβαίωση συμμετοχής. Όσοι διακριθούν – 1 στους 6 πανελλαδικώς – θα λάβουν επιπλέον ένα αριστείο κι άλλα συμβολικά βραβεία.

Για οποιαδήποτε ερώτηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με email στην διεύθυνση kangarooraptou@gmail.com είτε τηλεφωνικά στο 2410-626444 (8:00-1:30μμ) ή το 6971532096 (υπεύθυνος εξέτασης: Α.Συνεφακόπουλος).

Για συχνές ερωτήσεις, μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα http://www.kangaroo.gr/. Σημειώνουμε ότι εκεί θα βρείτε τους τόμους 6 & 7 δωρεάν.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω