Διαρκή προβλήματα εμφανίζονται στους νεόδμητους δρόμους που κατασκευάστηκαν ως ήπιας κυκλοφορίας, στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων.

Οι συγκεκριμένοι δρόμοι όπως η Βενιζέλου, η Φιλελλήνων και η Μεγάλου Αλεξάνδρου, αν και πλέον έχουν πολύ μικρότερο συγκοινωνιακό φόρτο, καθώς διέρχονται (κατά τη νομοθεσία) μόνον λεωφορεία και ταξί, παρουσιάζουν σε κάποιες περιπτώσεις καθιζήσεις, ενώ σε περισσότερες καταστρέφονται οι κυβόλιθοι.

Το onlarissa.gr απευθύνθηκε στον αντιδήμαρχο Βιώσιμης Κινητικότητας και Συστημάτων Έξυπνης Πόλης, μηχανικό και πρώην πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Ντίνο Διαμάντο ο οποίος εξήγησε πως «οι λόγοι είναι πολλοί. Το Το υλικό είναι αντοχής σε ένα βαθμό, αλλά εξαρτάται από το τι οχήματα περνάνε. Είναι προφανώς και θέμα καθίζησης κάποιων πραγμάτων που αφορούν τα υπόγεια δίκτυα, αλλά και μπορεί να οφείλεται στις θερμοκρασιακές μεταβολές ή στο επίπεδο συντήρησης.»

Ο κ. Διαμάντος πρόσθεσε επίσης πως «είναι δεδομένο ότι η καταπόνηση από οχήματα και ειδικά από βαρέα, έχει σημειώσει μείωση της τάξης του 75%. Όταν λοιπόν μπαίνουν 75 στα 100 λιγότερα αυτοκίνητα, κατανοεί κανείς πως τα πράγματα είναι καλύτερα. Έχουμε αυστηροποιήσει σε μεγάλο βαθμό και τις εισόδους οχημάτων με μεγάλα τονάζ με εγγυητικές επιστολές, υπεύθυνες δηλώσεις. Μπαίνει αυτός που έχει ανάγκη να μπει».

Ο αντιδήμαρχος τέλος, εστίασε και στην άλλη όψη του νομίσματος, ότι η «η επιλογή του συγκεκριμένου υλικού (κυβόλιθου) δίνει τη δυνατότητα να επισκευαστεί μία πιθανή ζημία χωρίς τα μπαλώματα που θα δημιουργούνταν σε οδόστρωμα με άσφαλτο».

Φωτογραφίες: Θάνος Παλούκας / onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω