Ολοκληρώθηκε χθες Παρασκευή στο Πρωτοδικείο της Λάρισας η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων του κόμματος «Νίκη» αλλά και των άκυρων, μετά από αντίστοιχα αιτήματα που υπέβαλαν η πρώτη επιλαχούσα υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία κ. Ρένα Καραλαριώτου, καθώς και το κόμμα «Νίκη».

Μία επανακαταμέτρηση που έρχεται να αναδείξει την… άβυσσο που κρύβει μέσα του το δαιδαλώδες σύστημα κατανομής των βουλευτικών εδρών στη χώρα, με τις ατελείωτες «καραμπόλες» και την επανακατανομή εδρών από μία εκλογική περιφέρεια σε άλλη, για μόλις μερικές ψήφους!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του onlarissa.gr, η απόφαση της κ. Καραλαριώτου να προχωρήσει σε αίτημα επανακαταμέτρησης, ήρθε μετά από εκτίμηση ειδικού συμβούλου πως εάν η διαδικασία οδηγήσει – είτε λόγω λάθους στα αθροίσματα, είτε στην προσμέτρηση των άκυρων – σε απομείωση περί των 130 ψηφοδελτίων από τα 5.894 της «Νίκης» (σε συνολικό άθροισμα 145.248 ψηφοδελτίωσν στο νομό), τότε μπορεί να αλλάξει χέρια η έδρα! Να εκλέξει δηλαδή στη Λάρισα και τέταρτο βουλευτή η Νέα Δημοκρατία και η «Νίκη» να λάβει την έδρα σε άλλη εκλογική περιφέρεια, όπου φυσικά θα τη χάσει κάποιος άλλος, άλλου κόμματος!

Από το περιβάλλον της κ. Καραλαριώτου επί της παρούσης δεν κάνουν κανένα σχόλιο, παραπέμποντας στην εβδομάδα που έρχεται. Με τη διαφορά να είναι τόσο μικρή πάντως, οι πιθανότητες να δούμε μία ακόμη εκλογική ανατροπή παραμένουν στο τραπέζι…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω