«Βιώνουμε μια δύσκολη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την αύξηση των δημοτικών τελών, σε μια δύσκολη συγκυρία για την κοινωνία και για την επιχειρηματικότητα», σχολίασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, σήμερα το απόγευμα της Πέμπτης, με αφορμή τις εντάσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης.

«Οι επιχειρήσεις είναι σε μεγάλη καμπή, το 2024 ήταν μια δύσκολη χρονιά, ο “Daniel” η προηγούμενη. Δεν υπάρχει αγοραστική δύναμη, επηρεαζόμαστε πάρα πολύ από τον πρωτογενή τομέα, που δεν πάει καλά στη Θεσσαλία», τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Γιαννακόπουλος σημείωσε πως καταλαβαίνει τον δήμαρχο, «εάν θέλει να δημιουργήσει έναν “κουμπαρά”, ένα διαφορετικό ταμείο για τα επόμενα χρόνια, αλλά, επειδή λέει ότι ο Δήμος περνά δύσκολα, εγώ λέω ότι και η επιχειρηματικότητα περνά δύσκολα και πρέπει κι αυτή να ζήσει. Θα πρέπει να βρεθούν συναινετικές λύσεις».

Σχολιάζοντας έπειτα τη δήλωση του Αντιδημάρχου Παιδείας και Άθλησης, κ. Ηρακλής Γερογιώκα περί «φροντιστηριακών μαθημάτων», απευθυνόμενος στον επικεφαλής της Συμπαράταξης Λαρισαίων, κ. Δημήτρη Δεληγιάννη, ανέφερε πως ,«ήταν μια ατυχής δήλωση, που πιστεύω πως ο δήμαρχος δεν υιοθετεί. Θεωρώ ότι δεν τον εκπροσωπεί».

Όπως περιέγραψε έπειτα σχετικά με την επικοινωνία από την πλευρά του δημάρχου, δήλωσε πως «η επικοινωνία έγινε, είπε τις δικές του θέσεις κι εγώ τις δικές μου και φτάσαμε σε ένα σημείο διαφωνίας, ότι πρέπει να γίνει αυτή η αύξηση για να επιβιώσει ο δήμος. Εγώ λέω ότι ο δημος Λαρισαίων είναι μεγάλος Δήμος και θα πρέπει να βρει και από αλλού λύσεις. Δεν μπορεί να κάνει τέτοια αύξηση σε μια νύχτα».

Επεσήμανε δε πως όλα αυτά τα χρόνια οι επιχειρήσεις «στενάζουν» και έχουν ανάγκη μείωσης λειτουργικού κόστους, ενώ έντονος είναι και ο κίνδυνος να κλείσουν αρκετές από αυτές.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω