Απίστευτες διαστάσεις είχε η καταστροφή που προκάλεσε το χθεσινό «20λεπτο του τρόμου». Το ακραίο καιρικό φαινόμενο που συνοδεύτηκε από ισχυρή χαλαζόπτωση και σφοδρούς ανέμους χτύπησε χιλιάδες στρέμματα στους Δήμους Παλαμά, Σοφάδων και Καρδίτσας αφήνοντας ταυτόχρονα δεκάδες κοινότητες χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες, ενώ σε πολλές περιοχές η ηλεκτροδότηση δεν επανήλθε.

Στο Δήμο Παλαμά
Μεγάλες είναι οι καταστροφές σε καλλιέργειες στο Δήμο Παλαμά ενώ μέχρι τις 10 το πρωί δεν είχαν ρεύμα οι ΤΚ Γοργοβιτών, Μάρκου, Κοσκινά, Ψαθοχώρας, Κόρδας, Πεδινού, Προαστίου και Αγίας Τριάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες δίνεται προτεραιότητα στο Προάστιο καθώς λειτουργεί εξεταστικό κέντρο πανελλαδικών εξετάσεων.
Στην Ψαθοχώρα «ξηλώθηκαν» δεκάδες σκεπές από σπίτια ενώ υπήρχαν καλλιέργειες πχ σιτηρών που μετά το κύμα κακοκαιρίας ήταν σαν να πέρασε θεριζοαλωνιστική και το μάζεψε!
Μεγάλες είναι οι καταστροφές και στο δικτυο της ΔΕΗ καθώς υπάρχουν δέντρα πάνω σε σύρματα.

Δήμος Σοφάδων
Μεγάλες ζημιές έως και ολοκληρωτική καταστροφή καταγράφονται στους Σοφάδες, στο Καρποχώρι, στην Αγία Παρασκευή, στην Άμπελο, στο Δασοχώρι, στο Μελισσοχώρι και στο Λουτρό.
Μέχρι σήμερα το πρωί αρκετές ήταν οι κοινότητες χωρίς ρεύμα με τις βλάβες σταδιακά να αποκαθίστανται και να παραμένει χωρίς ρεύμα η Αγια Παρασκευή.

Δήμος Καρδίτσας
Χιλιάδες στρέμματα έχουν πληγεί στο Δήμο Καρδίτσας. Μεγάλες καταστροφές καταγράφονται στις ΤΚ Μέλισσας, Σταυρού, Πτελοπούλας, Προδρόμου, Μυρίνης, Μακρυχωρίου, Αγ. Θεοδώρου και Παλιουρίου.
Μεγάλα είναι τα προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση καθώς παραμένουν χωρίς ρεύμα η Μέλισσα, το Ζαϊμι, το Καλλιφώνι, ο Σταυρός και το Μακρυχώρι.

e-max.it: your social media marketing partner

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω