Σε… σύγχρονο γεφύρι της Άρτας εξελίσσεται το οικοδομικό τετράγωνο έμπροσθεν του μεγάλου αρχαίου θεάτρου της Λάρισας, το οποίο ως γνωστόν, έχει εξαγγελθεί πως θα γκρεμισθεί προκειμένου να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αυτό το μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομίας. Διαδικασία ωστόσο που παραμένει στα λόγια, καθώς τα πρώτα δύο υποψήφια προς γκρέμισμα κτήρια, παραμένουν… στη θέση τους ακόμη και σήμερα!

Και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του ιδίου του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη, ο οποίος την 1η του περασμένου Ιουλίου έδινε χρονοδιάγραμμα και διαβεβαίωνε πως «αυτή τη στιγμή αυτό που περιμένουμε είναι η αποχώρηση κάποιων ανθρώπων που έχουν μείνει σε κάποια κομμάτια… Μέχρι τις 20 Αυγούστου, 2 με 3 κτίσματα που βρίσκονται μπροστά πάμε να τα κατεδαφίσουμε. Όταν γυρίσετε από διακοπές κάποιοι θα το δείτε κατεδαφισμένο…»

Οι διακοπές των Λαρισαίων ωστόσο τελείωσαν, η πόλη επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς – που σημαίνει πως χάθηκε μία σημαντική ευκαιρία να προχωρήσει η κατεδάφιση με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία για κατοίκους και επιχειρήσεις – αλλά ουδέν νεότερο από το μέτωπο! Μάλιστα, κατά πληροφορίες ο κ. Καλογιάννης τότε, δεν είχε κρύψει – ενώπιον και άλλων προσώπων – τη δυσφορία του, προς συνεργάτη του στη Δημοτική Αρχή γι’ αυτή την εξέλιξη που ουσιαστικά εξέθεσε τον ίδιο.

Λίγες ημέρες αργότερα ωστόσο, ανεβαίνοντας στην ταράτσα του ενός προς κατεδάφιση κτηρίου, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Ντίνος Διαμάντος με βίντεο που είχε μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους, διαβεβαίωνε πως ήταν (και πάλι) όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η κατεδάφιση. «Τώρα από ψηλά, σε λίγες ημέρες στο οικόπεδο…» τιτλοφορούνταν το βίντεο.

Δείτε το βίντεο:

Η αλήθεια όμως είναι πως και πάλι οι διαβεβαιώσεις του αντιδημάρχου έμειναν… στην ταράτσα του κτηρίου και ουδέποτε κατέβηκαν στο… οικόπεδο, καθώς από τότε πέρασε ένας σχεδόν μήνας – και μία πλημμύρα – χωρίς να πέσει ούτε… σοβάς από το κτήριο.

Το γιατί βέβαια υπάρχει μία εξόφθαλμη αναντιστοιχία λόγων και πράξεων, είναι κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχουμε μάθει, αλλά προφανώς θα μάθουμε μετά το σημερινό δημοσίευμα…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω