Εν μέσω των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης συνασπισμού, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα Γερμανίας διευθετεί την αλλαγή ηγεσίας.

Το νέο δίδυμο της προεδρίας θα αποτελείται από την Σάσκια Έσκεν και τον Λαρς Κλίνκμπαϊλ, ο οποίος θα περάσει στη θέση του παραιτηθέντος Νόρμπερτ-Βάλτερ Μπόργιανς. Το προεδρείο του SPD ενέκρινε ομόφωνα την σχετική πρόταση, η αλλαγή ηγεσίας θα ψηφιστεί στο συνέδριο του SPD που θα πραγματοποιηθεί στις 10-12 Δεκεμβρίου.

Ο 43χρονος Κλινκμπαϊλ ως γενικός γραμματέας του SPD είχε την ευθύνη του προεκλογικού αγώνα που οδήγησε στην επιτυχία του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που κατέλαβε την πρώτη θέση. Προέρχεται από την Κάτω Σαξονία και ανήκει στο συντηρητικό ρεύμα των Σοσιαλδημοκρατών.

Ο Κλίνκμπαϊλ είναι «αρχιτέκτονας της ανανέωσης του SPD» και τον εκτιμά ιδιαίτερα, είπε η Σάσκια Έσκεν, από την αριστερή πτέρυγα του SPD. Στην ίδια πτέρυγα ανήκε και ο 69χρονος Νόρμπερτ-Βάλτερ Μπόργιανς, ο οποίος ανακοίνωσε στα τέλη Οκτωβρίου την παραίτησή του για να ανοίξει το δρόμο σε νεότερα στελέχη. Με την εκλογή του Κλίνκμπαϊλ στη θέση του Μπόργιανς αποκαθίσταται η εσωκομματική ισορροπία σε επίπεδο ηγεσίας του SPD.

Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς, Βερολίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω