Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλούνται να συμμετάσχουν οι αντιπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας με θέμα «Η οργάνωση της πάλης μπροστά στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 20 Νοέμβρη».

«Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, σας καλεί να παρευρεθείτε στην έκτακτη Γ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 13 Οκτώβρη, στις 10:00 π.μ στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου «Τάκης Τσιόγκας».

Είναι αναγκαίο σήμερα να συζητήσουμε για το πώς θα απαντήσουμε στη κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους με βάση το πως εξελίσσονται τα πράγματα στη ζωή μας, στη δουλειά μας, στη ζωή των οικογενειών μας. Η πραγματικότητα που ζούμε είναι αμείλικτη και σκληρή για τους εργαζόμενους και τον λαό συνολικότερα, για όλους εμάς δηλαδή που παράγουμε αυτό τον πλούτο.

Από την άλλη μεριά όμως υπάρχουν και αυτοί οι ελάχιστοι που καρπώνονται όλα τα κέρδη από τη δουλειά μας και για αυτό τον λόγο τα κέρδη των τραπεζών για το Α εξάμηνο του 2024 ανέρχονται σε 2,3 δις, ενώ οι εφοπλιστές μόνο για φέτος έχουν παραγγείλει πλοία που η αξία τους αγγίζει τα 200 δις. Συγχρόνως οι ενεργειακοί όμιλοι το Α εξάμηνο του 2024 έχουν συνολικά κέρδη 770 εκ. (25% πάνω σε σχέση με πέρσι), ενώ οι εισηγµένες εταιρείες στο χρηματιστήριο έχουν κέρδη 21.

Υπάρχουν λογικές και μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που λένε ότι όσο βγάζουν οι «μεγάλοι» τόσο θα έχουμε και εμείς δουλειά, και από την άλλη ήταν πιο έξυπνοι, πιο ικανοί και για αυτό τα κατάφεραν. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική. Πως κατάφεραν όντως να θησαυρίσουν στις πλάτες μας; Από που προέρχεται μεγάλο μέρος των κερδών τους;

Πρώτον από τις αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες, αφού μέσα σε ένα χρόνο το ελαιόλαδο +49,1% τα δημητριακά +11,2%, τα ψάρια +11,3%, το μεταλλικό νερό και τα αναψυκτικά +6,9%, το κόστος των διακοπών +7,2%, η ένδυση και η υπόδηση +5,5, το κόστος εκπαίδευσης +3,5%. Συγχρόνως μέσα σε ένα μήνα (Ιούλιος- Αύγουστος 2024) ο ηλεκτρισμός +10,9%, τα ασφάλιστρα υγείας 14%, ενώ υπάρχουν αυξήσεις σε περισσότερα από 800 συνταγογραφούμενα φάρμακα έως και 448%

Την ίδια ώρα έχουμε μείωση κατά 14,81% στον µέσο µισθό σε σχέση µε το 2011 συν το ότι κάθε χρόνο μειώνονται οι δαπάνες για τις ανάγκες του λαού και αυξάνονται οι φόροι για να διοχετεύονται με προγράμματα επιδότησης στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Απέναντι στο ρεαλισμό των εθνικών στόχων της ανάπτυξης, κόντρα στον ατομισμό που γεννάει μοιρολατρία, οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος έδειξαν ότι φέρνουν αποτελέσματα! Ότι και να λένε μερικοί, οι εργαζόμενοι συνεχώς οργανώνονται και παλεύουν, και συνεχώς γίνονται ακόμα περισσότεροι.

Οργανώνουμε τη διεκδίκηση για αυξήσεις στους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας, για αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργησης των απαράδεκτων νόμων που στη πράξη δίνουν τη δυνατότητα στο κράτος και τους εργοδότες να καθορίζουν με βάση τα δικά τους κριτήρια, την τιμή της εργασίας μας.

Για να υπάρξουν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και να αντιμετωπιστεί και στο χωράφι αλλά και στο ράφι. Για να παρθούν μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, να ενισχυθούν τα νοσοκομεία να προσληφθούν γιατροί, δάσκαλοι στα σχολεία, να παρθούν μέτρα προστασίας απέναντι σε φυσικές καταστροφές κ.λπ.

Πάμε λοιπόν όλοι μαζί για τις επόμενες μάχες, να συντονίσουμε τη δράση μας και να προετοιμάσουμε τη μεγάλη απεργιακή μάχη στις 20 του Νοέμβρη, απαιτώντας 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο, Αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για προστασία του εισοδήματός μας, για πλήρη διασφάλιση όλων των σύγχρονων δικαιωμάτων μας.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω