Με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην Δημάρχου Ν. Ευαγγέλου και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αθ. Μπίζιου, από το γραφείο του Δημάρχου Ελασσόνας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι η πρόταση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα για τη χρηματοδότηση κλειστού κολυμβητηρίου – προπονητηρίου στην Ελασσόνα έγινε δεκτή από τη Δημοτική μας Αρχή με μεγάλη ευχαρίστηση, καθώς ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, και όπως ανακοινώθηκε ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα χρηματοδοτήσει κολυμβητήρια – προπονητήρια σε δήμους της Θεσσαλίας μέσα από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Θεσσαλίας.

Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύθηκε η πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς τους τέσσερις πρώτους δήμους, οι οποίοι θα λάβουν χρηματοδότηση 600.000,00 ευρώ έκαστος για την υλοποίηση του έργου, παρέχοντας προθεσμία για την κατάθεση του φακέλου της μελέτης μέχρι τις 28/2/2025.

Βέβαια, ο Δήμος μας θα είναι πολύ νωρίτερα έτοιμος να καταθέσει τη μελέτη του νέου κολυμβητηρίου και έτσι το αργότερο μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, χάρη στη συνδρομή των τεχνικών μας υπηρεσιών και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα κατατεθεί η μελέτη και θα προχωρήσει η υλοποίηση του έργου.

Όσον αφορά δε τις δηλώσεις των κ.κ. Ευαγγέλου και Μπίζιου περί δήθεν μετάλλαξης και ασυνέπειας της δημοτικής μας αρχής, ενημερώνουμε τον κ. Ευαγγέλου και τον νέο επικεφαλής της ομάδας του ότι μάλλον μπερδεύονται… Η πρότασή μας για το νέο κολυμβητήριο δεν έχει καμία σχέση με παλαιότερη πρόταση του κ. Ευαγγέλου. Το δηλώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το δηλώσαμε προεκλογικά, το δηλώσαμε με ανακοινώσεις και οι πολίτες το έχουν κατανοήσει. Η πρόταση του κ. Ευαγγέλου ήταν και παραμένει ασύμφορη και φαραωνικού τύπου. Η δική μας πρόταση είναι σαφώς πιο οικονομική και προσαρμοσμένη στα αθλητικά δεδομένα της περιοχής.

Ποιες είναι οι διαφορές;

Πρώτον, η πρόταση Ευαγγέλου αφορά σε ανοιχτό κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων 50 μέτρων μήκους, με λειτουργία 3-4 μήνες το χρόνο. Η δική μας πρόταση αφορά σε κλειστό κολυμβητήριο-προπονητήριο 25 μέτρων μήκους, με λειτουργία 12 μήνες το χρόνο.

Δεύτερον, η πρόταση Ευαγγέλου έχει προϋπολογισμό 1.300.000 ευρώ με λειτουργικά έξοδα με τα σημερινά δεδομένα 150-200.000 ευρώ το χρόνο. Η πρότασή μας έχει προϋπολογισμό 600.000 ευρώ με λειτουργικά έξοδα 60-80.000 ευρώ το χρόνο.

Τρίτον, η πρόταση Ευαγγέλου είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση 600.000 ευρώ από το πρόγραμμα Φιλόδημος του Υπουργείου Εσωτερικών και υπολείπονταν 700.000 ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου, τα οποία δεν υπήρχαν. Η δική μας πρόταση έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 100% από το ΠΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και το έργο θα δημοπρατηθεί αμέσως.

Τέλος, η πρόταση Ευαγγέλου έχει χρόνο υλοποίησης 18-24 μήνες τουλάχιστον. Η πρότασή μας έχει χρόνο υλοποίησης 6-12 μήνες το αργότερο.

Ας μην προτρέχουν λοιπόν κάποιοι με ανούσιες και αυτοαναφορικές ανακοινώσεις. Η παράταξη Ευαγγέλου-Μπίζιου είχε τη δυνατότητα να ζητήσει διευκρινίσεις στα θεσμικά όργανα, αλλά δεν το έπραξε. Υιοθετεί και πάλι την παλιά “καλή” συνταγή της απαξίωσης των πάντων. Ταυτόχρονα όμως απαξιώνει και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη, ο οποίος είχε την ιδέα των κλειστών κολυμβητηρίων-προπονητηρίων σε δήμους της Θεσσαλίας και μας έκανε την τιμή να είμαστε ανάμεσα στους τέσσερις πρώτους δήμους, όπου θα υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του.

Αυτή είναι η αλήθεια για το νέο κολυμβητήριο και η παράταξη Ευαγγέλου-Μπίζιου καλό είναι να σέβεται και να μην προσπαθεί να καπηλευτεί το σχεδιασμό του νέου Περιφερειάρχη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω