Μοιράσου το αρθρο!

Άλλες δύο βαριές ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή περίμεναν έναν 47χρονο Αλβανό που είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας, λόγω άπειρων ενδοοικογενειακών επεισοδίων κατά των πεθερικών του και της σε διάσταση συζύγου του και έχει απασχολήσει πολλές φορές την τοπική κοινωνική γνώμη.

Χθες, δικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για τρεις υποθέσεις και «εισέπραξε» συνολικά ποινές φυλάκισης 7,5 ετών, χωρίς αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, που σημαίνει ότι η ποινή θα προστεθεί σε αυτή που ήδη εκτίει για προηγούμενες υποθέσεις.

Ο 47χρονος δεν εμφανίστηκε χθες στο Δικαστήριο, καθώς είναι κρατούμενος και κρίθηκε ότι η εμφάνισή του θα «δυναμίτιζε» το κλίμα με τους πρώην πεθερούς και τη σύζυγό του και εκπροσωπήθηκε δια πληρεξουσίου συνηγόρου.

Η πρώτη υπόθεση αφορούσε ενδοοικογενειακή απειλή, κατά των πεθερικών του, της σε διάσταση συζύγου του, ενώπιον της ανήλικης κόρης του, που τότε ήταν 4 ετών, παράνομη οπλοφορία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, που μετατράπηκε σε φθορά πράγματος μικρής αξίας, στις 29 Μαΐου 2021.

Ο 47χρονος αρχικά πήγε στο σπίτι του πεθερού του, του έβαλε ένα κουζινομάχαιρο στον λαιμό και τον χαστούκισε για να του πει που είναι η σε διάσταση σύζυγός του και η κόρη του.

Στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του θείου της γυναίκας, όπου βρισκόταν και η κόρη του και την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει και ότι θα κάψει το σπίτι.

Η σε διάσταση σύζυγός του κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι τρόμαξε η ίδια και η κόρη της γιατί ο 47χρονος ήταν σε κατάσταση αμόκ, ενώ ο πεθερός του κατέθεσε ότι τους τηλεφωνεί από τη φυλακή και τους λέει ότι όταν βγει θα τους κάψει το σπίτι, ενώ ζήτησε ασφάλεια και προστασία για την οικογένειά του και την εγγονή του.

Τελικά το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 40 μηνών χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Άλλες δύο υποθέσεις

Άλλες δύο υποθέσεις αφορούσαν στις 19 Νοεμβρίου και στις 13 Δεκεμβρίου 2021, που ο 47χρονος κατηγορούνταν για επικίνδυνη σωματική βλάβη, δύο απόπειρες επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορά ξένης περιουσίας, διότι έσπασε το τηλέφωνο της πεθεράς του.

Ο κατηγορούμενος πήγε έξω από το σπίτι του πεθερού του, φώναζε και απειλούσε, πήρε μια μεγάλη πέτρα με διάμετρο 50 εκατοστών την πέταξε προς την πεθερά του, που δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί και την τραυμάτισε στο πόδι.

Από τις φωνές του, βγήκε από το σπίτι και ο πεθερός του, ο 47χρονος σκαρφάλωσε στα κάγκελα για να μπει στην αυλή και να τον χτυπήσει, αλλά στο μεταξύ η πεθερά του πρόλαβε να καλέσει στην Αστυνομία και τα αδέλφια της, ο 47χρονος απομακρύνθηκε και συνελήφθη κοντά στο σπίτι από τους αστυνομικούς.

Το Δικαστήριο απέρριψε ελαφρυντικά πρότερου σύννομου βίου και ειλικρινούς μεταμέλειας, ενώ ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του, διότι η εξάρτησή του από τα ναρκωτικά είναι μεγάλη, ακόμη και τώρα τηλεφωνεί στην οικογένεια της συζύγου του και απειλεί και όταν αποφυλακιστεί να κάνει ξανά τα ίδια.

Τελικά ο 47χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών και 26 μηνών χωρίς αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Είχε απειλήσει την εισαγγελέα!

Στις 15 Ιουνίου 2022 και ενώ ο 47χρονος ήταν κρατούμενος, μετήχθη για να δικαστεί για δύο υποθέσεις ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και απειλής, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, αλλά πριν τη δίκη, που αναβλήθηκε μάλωσε να την σε διάσταση σύζυγό του και την πεθερά του, που ήταν μάρτυρες κατηγορίας.

Για να ηρεμήσουν τα «πνεύματα» μεταφέρθηκε από τους αστυνομικούς στο κρατητήριο των Δικαστηρίων και στον διάδρομο διασταυρώθηκε με την εισαγγελέα έδρας την οποία απείλησε ότι θα την καρυδώσει και θα τη στείλει φυλακή!

Οι υποθέσεις αφορούσαν απειλές και σωματικές βλάβες με τα χέρια κατά της πεθεράς του 56 χρονών από την Αλβανία, στις 18 Ιουνίου 2021, ενώ στις 22 Ιουνίου πέρυσι την είχε απειλήσει ότι θα τη σκοτώσει κρατώντας κουζινομάχαιρο…

Κρατούμενος από 19 Μαΐου

Ο 47χρονος αλλοδαπός την τελευταία φορά καταδικάστηκε και κρατείται στις φυλακές Λάρισας από τις 19 Μαΐου 2022 διότι μια μέρα πριν το πρωί πήγε στο σπίτι του προσπάθησε να πηδήξει τα κάγκελα για να μπει στην αυλή, και στη θέα του άνδρα άρχισε να τον βρίζει, όπως και την σε διάσταση γυναίκα του και την πεθερά του, που δεν βρισκόταν στο σπίτι και απειλούσε «θα σας κάψω», ενώ στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα μπιτόνι με βενζίνη! Είχε δε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους και εννέα μηνών.

Περισσότερα Εδω