Μοιράσου το αρθρο!

Το πάθημα Βολιώτη εργατοτεχνίτη που ξέχασε τα κλειδιά στη μίζα- Εντοπίστηκε το κλεμμένο τζιπ, χάρη στην κινητοποίηση στα social media

Ολοένα και συχνότερα στο αστυνομικό δελτίο καταγράφονται περιστατικά κλοπής και βανδαλισμού αυτοκινήτων, που είτε είναι σταθμευμένα στον δρόμο, είτε οι δράστες βρίσκουν την ευκαιρία ολιγόλεπτης στάσης των οδηγών, που ξενοιασμένοι αφήνουν τα κλειδιά πάνω στη μίζα και μετά «κλαίνε» τα οχήματά τους.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι αστυνομικές αρχές της Μαγνησίας έχουν επικεντρώσει την έρευνά τους για τον εντοπισμό των δραστών σε έναν στενό κύκλο τεσσάρων με πέντε ατόμων, τα οποία το τελευταίο διάστημα φέρεται να βρίσκονται πίσω από τέτοιες κλοπές, παραμένουν όμως ασύλληπτοι μέχρι στιγμής.

Προχθές καταγράφηκε μία ακόμη τέτοια κλοπή αυτοκινήτου, μάρκας GEEP, ο ιδιοκτήτης του οποίου ωστόσο στάθηκε τυχερός, αφού ώρες αργότερα, ο ή οι δράστες το εγκατέλειψαν «βανδαλισμένο» σε σημείο του Βόλου, όπου το εντόπισαν χρήστες του διαδικτύου και ειδοποίησαν τον κάτοχό του.

Ο Χάρης Λαγδός, ιδιοκτήτης του οχήματος, το είχε σταθμεύσει δίπλα στην οικοδομή που εργάζεται, στην οδό Μεταμορφώσεως, μεταξύ Δημάρχου Γεωργιάδου με Μαγνήτων. Εκανε ωστόσο το λάθος να αφήσει τα κλειδιά πάνω στη μίζα. Επειδή το έκανε κάθε μέρα, δεν φαντάστηκε τι θα επακολουθήσει. Οταν σχόλασε κατέβηκε από την οικοδομή και τον «έλουσε κρύος ιδρώτας».

Το αυτοκίνητό του είχε κάνει «φτερά». «Αρχικά νόμιζα ότι μου κάνουν πλάκα οι συνάδελφοι. Πίστεψα ότι το μετακίνησε ο εργολάβος για να παρκάρει το δικό του αυτοκίνητο. Εσπευσα να τον ρωτήσω και εκεί έπαθα ψυχρολουσία. Κανείς δεν είχε δει το αυτοκίνητο», περιέγραψε ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Αμέσως μετέβη στην Ασφάλεια Βόλου για να δηλώσει την κλοπή. Οι αστυνομικοί κατέγραψαν το συμβάν και ο ίδιος αποχώρησε απογοητευμένος, καθώς ήταν σχεδόν βέβαιος ότι δεν πρόκειται να εντοπιστεί το όχημα.

Προνόησε όμως να αναρτήσει στα social media φωτογραφίες από το αυτοκίνητό του, καλώντας τους χρήστες αν το εντοπίσουν σε κάποιο σημείο να τον ενημερώσουν σχετικά. Αυτό τον βοήθησε τελικά. Περίπου πέντε ώρες μετά ένας νεαρός επικοινώνησε μαζί του και τον ενημέρωσε ότι το τζιπ του βρίσκεται εγκαταλελειμμένο σε κεντρικό σημείο του Βόλου, με σπασμένο καθρέφτη και κάποια άλλα εξαρτήματα να έχουν υποστεί σημαντικές φθορές.

Το άκρων άωτο είναι ότι ο δράστης που έκλεψε το αυτοκίνητο άφησε ως σουβενίρ μία πορτοκαλάδα, γεγονός που έκανε «πυρ και μανία» τον κ. Λαγδό.

Για τον ίδιο η περιπέτεια αυτή, όπως είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του, καθώς δεν μπορούσε να φανταστεί ποτέ ότι υπάρχουν άνθρωποι που μέρα μεσημέρι προβαίνουν σε τέτοιες παράνομες πράξεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες του νόμου.

«Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω για ποιόν λόγο το έπραξαν αυτό ή αν ο δράστης είναι ένας ή περισσότεροι. Η Αστυνομία λέει ότι βρίσκεται στα ίχνη τους και ότι είναι θέμα χρόνου να εντοπιστούν, διότι δεν είναι το πρώτο συμβάν που καταγράφεται», ανέφερε σχετικά.

 

Το αυτοκίνητο βανδαλισμένο, όπως το εντόπισε χρήστης των social media σε κεντρικό σημείο της πόλης

 

Οι ίδιες πάντως καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ λένε ότι όσον αφορά τα αυτοκίνητα που επιλέγουν να κλέψουν, οι δράστες δεν κάνουν διακρίσεις.

Πολλές φορές μάλιστα τα κλεμμένα αυτοκίνητα δεν εντοπίζονται, όπως στην περίπτωση του κ. Λαγδού, αλλά καταλήγουν σε παράτυπες μάνδρες που λειτουργούν χωρίς άδεια και γίνονται «φύλλο και φτερό», προκειμένου να αρπάξουν τα ανταλλακτικά, τα οποία στη συνέχεια πουλάνε.

Η Αστυνομία, πάντως για σκοπούς πρόληψης περιστατικών κλοπής, απευθύνει συστάσεις προς το κοινό, ιδιοκτήτες και υπεύθυνους οδηγούς οχημάτων, όπως με τη στάθμευση του οχήματός τους, ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης στάσης, να αφαιρούνται τα κλειδιά, να κλείνονται πλήρως τα τζάμια, και να κλειδώνεται το όχημα.

Συστήνεται επίσης η στάθμευση των αυτοκινήτων να γίνεται σε σημεία όπου υπάρχει αρκετός οδικός φωτισμός και κατά προτίμηση σε επιτηρούμενους χώρους στάθμευσης οχημάτων, καθώς τα σκοτεινά ή απόμερα σημεία καθιστούν ευκολότερο το έργο των κλεφτών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Περισσότερα Εδω