Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 58χρονο Βολιώτη, που απειλούσε και εξύβριζε επί έναν μήνα 55χρονη σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου, έβαφε με σπρέι τοίχους του σπιτιού της αναγράφοντας υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, κρεμούσε πινακίδες που παρέπεμπαν ότι το σπίτι της είναι οίκος ανοχής και εκσφενδόνιζε αβγά και λαχανικά στην αυλή της, ακόμη και εσώρουχα.

Ο 58χρονος, που κρατήθηκε όλο το Σαββατοκύριακο μετά την αναβολή που ζήτησε την περασμένη Παρασκευή για τη δίκη του, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου και κλήθηκε να απολογηθεί για τις πράξεις του. Ζήτησε «συγγνώμη», λέγοντας ότι θαυμάζει την παθούσα. Ωστόσο, δεν έπεισε το δικαστήριο, καθώς δεν αποδέχτηκε το σύνολο των πράξεών του, ενώ εντύπωση προκάλεσε το κίνητρό του πίσω από αυτές, που, όπως ισχυρίστηκε, ήταν να τραβήξει την προσοχή της παθούσας, επειδή ήταν πολύ ερωτευμένος.

Η 55χρονη περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το δράμα που βίωνε από τον Απρίλιο μήνα, όταν άρχισε να λαμβάνει αρχικώς απόρρητες κλήσεις και περίεργα μηνύματα, επειδή δεν ήθελε να έχει σχέσεις μαζί του.

Είχε ήδη επιβαρυνθεί η ψυχολογία της με πολύ σοβαρά οικογενειακά ζητήματα, όταν ο 58χρονος άρχισε να τη συκοφαντεί και να τη δυσφημεί σε όλη την περιοχή.

Αναφέρθηκε εκτενώς στους υβριστικούς χαρακτηρισμούς με κόκκινο σπρέι που έβρισκε σε τοίχους του σπιτιού της, στο κουτί της ΔΕΗ, σε κάδο απορριμμάτων, ακόμη και σε τοίχο εκκλησίας στη συνοικία της. Σε όλους αναφερόταν δίπλα το όνομά της.

«Η κόρη μου είπε ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Ο Δήμος, η Εκκλησία έτρεξαν να ενημερωθούν τι γίνεται. Πανικοβλήθηκα. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια», είπε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ενοχλήθηκε πολύ, επειδή ενώ μεταξύ τους είχε αναπτυχθεί δυνατό δέσιμο από τα οικογενειακά προβλήματα, εκείνη έκλεισε ξαφνικά τα τηλέφωνα και, όπως υποστήριξε, δεν ξεκαθάρισε τη θέση της.

Δεν είχε όμως να δώσει επαρκή απάντηση στο δικαστήριο πώς ήταν δυνατόν να προβαίνει σε τέτοιες υποτιμητικές συμπεριφορές απέναντι σε έναν άνθρωπο που ο ίδιος έλεγε ότι τον θαύμαζε.

Το Δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης σε εξύβριση κατ’ εξακολούθηση και δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, ούτε της ειλικρινούς μεταμέλειας και των μη ταπεινών αιτίων, ούτε της ομολογίας πράξης κατά την προδικασία, παρά μόνο του σύννομου πρότερου βίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 58χρονος είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή τα ξημερώματα από αστυνομικούς του Τμήματος Αλμυρού και επάνω του βρέθηκε σπρέι. Κάμερα τον έχει καταγράψει να σταθμεύει το αυτοκίνητό του μεταμεσονύχτιες ώρες κοντά στο σπίτι της παθούσας, το οποίο βρίσκεται σε ερημική περιοχή. Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, προχωρούσε σε όλες αυτές τις πράξεις πάντοτε μεταμεσονύχτιες ώρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ενώ φορούσε μακρύ πανωφόρι για να κρύβει τον σωματότυπό του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Περισσότερα Εδω