Μοιράσου το αρθρο!

Αθώος κρίθηκε ομόφωνα χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δημοτικός υπάλληλος ο οποίος κατηγορούταν από τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο και τον αντιδήμαρχο Θάνο Θεοδώρου για δωροληψία σε βάρος ιδιοκτήτη επιχείρησης καφέ στην Δημητριάδος.

Ο τελευταίος επιθυμούσε να επεκτείνει τα τραπεζοκαθίσματα της καφετέριας, διαδικασία για την οποία έπρεπε να προχωρήσει σε τροποποίηση κυκλοφοριακής μελέτης και φέρεται να είχε καταγγείλει στην δημοτική αρχή ότι ο εν λόγω υπάλληλος είχε επιχειρήσει να λάβει από κείνον χρήματα, προκειμένω να «εξυπηρετηθεί».

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, η συγκεκριμένη καταγγελία έγινε στο γραφείο του Α. Μπέου παρουσία του αντιδημάρχου, ενώ η συνομιλία είχε καταγραφεί σε βίντεο.
Ο Α. Μπέος είχε μάλιστα κάνει λόγο σε συνέντευξη Τύπου τον Απρίλιου του 2021 κατήγγειλε διαφθορά σε δημοτική υπηρεσία, αναφέροντας για περιστατικό πως ο δημοτικός υπάλληλος ζήτησε 500 ευρώ για να πραγματώσει την παραπάνω διαδικασία.

Ο ίδιος ο δήμαρχος δήλωσε χθες ενώπιον της έδρας πως όφειλε να φέρει την υπόθεση στην δικαιοσύνη εφόσον του γνωστοποιήθηκε , πάραυτα, το προαναφερόμενο βίντεο δεν προσκομίστηκε στο χθεσινό δικαστήριο από την υποστήριξη κατηγορίας.
Όπως κατέθεσε αντίθετα ο επιχειρηματίας, αλλά και ο μηχανικός και ο λογιστής του που παρουσιάστηκαν ως μάρτυρες, ουδέποτε τους ζητήθηκε κάτι τέτοιο από τον κατηγορούμενο, ενώ αρνήθηκαν πως έκαναν ανάλογη καταγγελία στον δήμαρχο και αντιδήμαρχο της πόλης.
Όπως τόνισαν, ο ιδιοκτήτης της καφετέριας απλά διαμαρτυρήθηκε γιατί έπρεπε να καταβάλλει σε ιδιώτη μηχανικό νόμιμη αμοιβή και έξοδα περίπου 600 ευρώ για την τροποποίηση, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ανάλογες ήταν και οι καταθέσεις τους στην Εισαγγελία Βόλου κατά την διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης τον Απρίλιο του 2021, όπου επίσης δεν είχαν προκύψει στοιχεία που να στοιχειοθετούν δωροληψία. Η υπόθεση επρόκειτο να μπει στο αρχείο, όμως η Εισαγγελία Εφετών διέταξε να συνεχιστεί η άσκηση ποινικής δίωξης, ώστε να αποδειχθεί κατά την εκδίκαση η μη βασιμότητα της κατηγορίας.
Ο συνήγορος του υπαλλήλου που βρέθηκε στο εδώλιο, κ. Στρατηγόπουλος, δήλωσε «Ο πελάτης μου προσπαθούσε για δύο χρόνια να αποδείξει το αυτονόητο. Εδώ έχουμε διαδικασία διασυρμού ενός προσώπου χωρίς ίχνος απόδειξης».

Στην απολογία του, ο δημοτικός υπάλληλος κατέθεσε πως από την στιγμή της καταγγελίας πέρασε ένα Γολγοθά, με την τιμή και την υπόληψή του να διασύρονται άδικα, ενώ το δικαστήριο τον κήρυξε ομόφωνα αθώο.

Περισσότερα Εδω