Το προσωπικό πρώτης γραμμής του NHS Αγγλίας θα πρέπει να εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid-19, αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα η κυβέρνηση, σύμφωνα με το BBC.

Θα οριστεί προθεσμία έως την επόμενη άνοιξη. έτσι ώστε να δοθεί χρόνος στο μη εμβολιασμένο προσωπικό για λάβει και τις δύο δόσεις, αναφέρει το BBC επικαλούμενο κρατικές πηγές.

Περίπου 80.000 και 100.000 εργαζόμενοι του NHS στην Αγγλία δεν εμβολιάστηκαν, δήλωσε ο Chris Hopson, επικεφαλής των παρόχων NHS.

Η ερχόμενη Πέμπτη αποτελεί την προθεσμία για τους εργαζόμενους σε οίκους φροντίδας ευάλωτνω ατόμων στην Αγγλία για να εμβολιαστούν.

Η απόφαση της κυβέρνησης ακολουθεί την διαβούλευση που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και εξέτασε εάν, τόσο τα εμβόλια για τον Covid-19 όσο και για τη γρίπη θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά για το NHS πρώτης γραμμής και τους εργαζόμενους στον τομέα της φροντίδας.

Το BBC κατανοεί ότι το εμβόλιο της γρίπης δεν θα γίνει υποχρεωτικό και θα υπάρχουν εξαιρέσεις για την απαίτηση εμβολίου Covid-19 για ιατρικούς λόγους.

Κάθε ένα από τα τέσσερα κράτη του Ηνωμένου Βασιλείου παίρνει τις δικές του αποφάσεις για το θέμα.

Η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία δεν έχουν υποβάλει προτάσεις για να καταστούν υποχρεωτικά τα εμβόλια Covid-19 για τους εργαζόμενους στο NHS ή το προσωπικό των οίκων φροντίδας.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη, Λονδίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω