Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κιρ Στάρμερ δέχτηκε φραστική επίθεση από διαδηλωτές και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να τον απομακρύνει από το σημείο, σε ένα επεισόδιο που πολλοί πολιτικοί συνδέουν με τις δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, όταν τον κατηγόρησε ψευδώς ότι προστατεύει τους παιδεραστές.

Μέσω του Twitter, ο Συντηρητικός πρωθυπουργός χαρακτήρισε «απολύτως ντροπιαστικό» το περιστατικό. «Κάθε μορφή παρενόχλησης σε βάρος των εκλεγμένων εκπροσώπων μας είναι απολύτως απαράδεκτη», πρόσθεσε.

Πολλά βίντεο σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα πλήθος να έχει περιτριγυρίσει τον ηγέτη των Εργατικών. Ακούγονται φωνές που τον χαρακτηρίζουν «προδότη» και «προστάτη των παιδεραστών», μέχρι που αστυνομικοί καταφέρνουν να τον απομακρύνουν και τον οδηγούν σε ένα περιπολικό.

Την περασμένη εβδομάδα ο Τζόνσον κατηγόρησε τον Στάρμερ ότι την εποχή που ήταν επικεφαλής της εισαγγελίας «ασκούσε διώξεις σε δημοσιογράφους» αλλά όχι και στον παιδεραστή παρουσιαστή Τζίμι Σάβιλ. Λόγω της άδικης επίθεσης στον Στάρμερ παραιτήθηκε μια στενή σύμβουλος του Τζόνσον.

«Δεν αποτελεί έκπληξη που οι χυδαίοι συνωμοσιολόγοι που παρενόχλησαν τον Κιρ Στάρμερ κι εμένα επαναλάμβαναν τις συκοφαντίες που ακούσαμε την περασμένη εβδομάδα από τον Μπόρις Τζόνσον», έγραψε στο Twitter ο Εργατικός βουλευτής Ντέιβιντ Λάμι, που συνόδευε τον Στάρμερ. «Ο εκφοβισμός, η παρενόχληση και τα ψέματα δεν έχουν θέση στη δημοκρατία μας. Και δεν θα μ’ εμποδίσουν να κάνω τη δουλειά μου», πρόσθεσε.

Ο Συντηρητικός βουλευτής Τζούλιαν Σμιθ χαρακτήρισε «αποκρουστικό» το επεισόδιο και κάλεσε τον Τζόνσον να ανακαλέσει.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι λίγο μετά τις 5.10 το απόγευμα «ένας άνδρας περικυκλώθηκε από μια ομάδα διαδηλωτών» κοντά στην έδρα της Σκότλαντ Γιαρντ και αστυνομικοί τον απομάκρυναν με ασφάλεια, βάζοντάς τον σε ένα περιπολικό. Ένας άνδρας και μία γυναίκα συνελήφθησαν, αφού πέταξαν έναν κώνο σε έναν αστυνομικό.

Σε ένα από τα βίντεο ακούγεται ένας άνδρας να ρωτάει τον Κιρ Στάρμερ για τη Μάγκνα Κάρτα, την οποία συχνά επικαλούνται οι «κυρίαρχοι πολίτες», ένα κίνημα που θεωρεί ότι αυτό το κείμενο του 1215 τους δίνει το δικαίωμα να μην υπακούν σε ορισμένους νόμους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω