Μοιράσου το αρθρο!

Καταδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δύο άνδρες από τις Σοφάδες Καρδίτσας, 32 και 36 ετών, οι οποίοι κατηγορούνταν για απάτη και συνέργεια στην πράξη αυτή αντίστοιχα.

Θύμα τους Βολιώτισσα, η οποία προσφέρθηκε απλά να κάνει μια διευκόλυνση σε φιλικό της πρόσωπο

Η απάτη έλαβε χώρα στις 28 Απριλίου 2021, Μεγάλη Τετάρτη, όταν ο 36χρονος τηλεφώνησε σε ιδιοκτήτρια καταστήματος αργυροχρυσοχοΐας στο Βόλο και είπε στην γυναίκα πως θέλει να κάνει κατάθεση 200 ευρώ σε τραπεζικό της λογαριασμό. Η αιτιολογία ήταν πως ήθελε υποτίθεται να πάει η βαφτισιμιά του να πάρει ένα δώρο της επιλογής της για το Πάσχα από την εν λόγω επιχείρηση.

Ο 36χρονος ζήτησε από την ιδιοκτήτρια να κάνει την υποτιθέμενη κατάθεση σε λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς, όμως εκείνη δεν είχε. Ωστόσο, στο κατάστημα την ώρα του τηλεφωνήματος βρισκόταν μια φίλη της η οποία είχε λογαριασμό στην εν λόγω τράπεζα και προθυμοποιήθηκε να την εξυπηρετήσει.

Μέσω της υπηρεσίας «Λεφτά στο Λεπτό», έδωσαν τηλεφωνικά στον δράστη κωδικό που τους απεστάλη, όπως το iban του λογαριασμού της γυναίκας. Οι δράστες, όμως, αντί να καταθέσουν το ποσό, «τράβηξαν» 200 ευρώ από το λογαριασμό του θύματος.

Αυτός ήταν και ο τρόπος που εντοπίστηκαν από τις αρχές, καθώς τα στοιχεία τους ταυτοποιήθηκαν όταν πήγαν και έκαναν ανάληψη του ποσού από κατάστημα της εν λόγω τράπεζας στις Σοφάδες.

Οι δύο κατηγορούμενοι δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο ούτε και εκπροσωπήθηκαν από συνήγορο με την υπόθεση να εκδικάζεται ερήμην τους.

Κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν, ο μεν 32χρονος σε ποινή φυλάκισης 1 έτους για συνέργεια σε απάτη, ο δε 36χρονος καταδικασθείς για απάτη τιμωρήθηκε με φυλάκιση 2 ετών με το δικαστήριο να διατάσει έκτιση της ποινής του, αν και για τους δύο κατηγορούμενους δόθηκε δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη.

Περισσότερα Εδω