Έχετε δοκιμάσει ποτέ φορώντας μεγαλύτερα γάντια κηπουρικής να βιδώσετε το παξιμάδι στη βίδα; ή να περάσετε χάντρες σε ένα κορδόνι; Πώς θα σας φαινόταν να περπατούσατε σε ευθεία γραμμή κρατώντας ένα ζευγάρι κιάλια ανάποδα ή να παίζατε σχοινάκι με ένα κομμάτι νήμα;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), οι μαθητές της Α΄ τάξης του 10ου Γυμνασίου Λάρισας συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης/ενσυναίσθησης με σκοπό την εκπαίδευση στις ατομικές διαφορές και την αποδοχή της διαφορετικότητας, την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023.

Οι δραστηριότητες αφορούσαν δυσκολίες στην λεπτή κινητικότητα (δραστηριότητα λεπτής κινητικότητας), στην όραση (οπτική δραστηριότητα), στην αντίληψη (αντιληπτική δραστηριότητα) και στην κίνηση-αντίληψη (κινητική – αντιληπτική δραστηριότητα) και αποτελούν μέρος του γενικού προγράμματος «Κατανοώντας τους φίλους» (Understanding friends) της Catherine Faherty (Μετάφραση-προσαρμογή στην ελληνική γλώσσα: Βάγια Παπαγεωργίου – Ματίνα Παπαγεωργίου). Το βιωματικό εργαστήρι ενσυναίσθησης υλοποίησαν οι κ.κ. Κωνσταντινίδη Ιωάννα – Ψυχολόγος και Γραμματικού Θεανώ – Κοινωνική Λειτουργός της Ε.Δ.Υ. του 10ου Γυμνασίου Λάρισας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω