Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά αποδείχθηκε η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Άρη, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να συνθλίβει τους «κιτρινόμαυρους» με 96-64 στην «PAOK Sports Arena», για την 10η αγωνιστική της Basket League.

Από το πρώτο κιόλας πεντάλεπτο του αγώνα, οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη επέβαλλαν την υπεροχή τους, παίρνοντας διαφορά άνω των είκοσι πόντων, την οποία σταδιακά επέκτειναν, υπερτερώντας των φιλοξενουμένων σε κάθε σημείο του παρκέ, σε άμυνα και επίθεση.

Από τα πολλά προβλήματα που παρουσίασε ο Άρης στην αναμέτρηση, τα μεγαλύτερα ήταν αυτά της δημιουργίας (1 ασίστ στο ημίχρονο 7 συνολικά, έναντι 23 του ΠΑΟΚ) και του ποσοστού πίσω από τα 6.75 (8/31, 25%), σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 58% (11/19), ενώ και συνολικά τα σουτ εντός πεδιάς, ήταν σε πολύ υψηλό νούμερο (35/53, 66%).

Για τους «ασπρόμαυρους», που ανέβηκαν στο 3-6, πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Ντιλίο με 16 πόντους, ενώ για τον Άρη που υποχώρησε στο 4-5, ο Καουάν ολοκλήρωσε το ματς με 17.

Το ματς:

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εκκινήσεις του, στην ιστορία του στην Α1, αφού στο πρώτο τετράλεπτο του αγώνα προηγήθηκε με το εντυπωσιακό 15-0! Τζούστον και Κέλι στη συνέχεια σημείωσαν τους έξι μοναδικούς πόντους του Άρη για την πρώτη περίοδο, με τον Ντιλίο αρχικά να ανεβάζει τη διαφορά πάνω από τους είκοσι και τον Χριστοδούλου να διαμορφώνει το εξωπραγματικό 29-6 του δεκαλέπτου, από το σημείο των βολών.

Και ενώ οι περισσότεροι περίμεναν τον Άρη να αντιδράσει, ο ΠΑΟΚ επέμενε στο να κάνει ότι θέλει στις τέσσερις γραμμές του παρκέ, ανεβάζοντας αρχικά τον δείκτη του προβαδίσματος στο +25, με τον Ογκμπέιντε (37-12), ενώ δυόμιση λεπτά πριν την ανάπαυλα, ο Καμπερίδης με τρίποντο, διαμόρφωσε την πρώτη «τριαντάρα» της αναμέτρησης (49-19). Ο Κάουαν με πέντε συνεχόμενους πόντους, κατάφερε να μειώσει ελαφρώς στο τέλος της δεύτερης περιόδου.

Στην τρίτη περίοδο ο «Δικέφαλος» συνέχισε το… βιολί του, δείχνοντας πως δεν θα επιτρέψει να αλλάξει η εικόνα του αγώνα. Πρώτα ο Γιάνκοβιτς επανέφερε το προβάδισμα των γηπεδούχων στο +30, με τον Καμαριανό δύο λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, να κάνει το 74-42. Ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» και πάλι στα τελευταία δευτερόλεπτα, ευτύχησαν να «μαζέψουν» για λίγο τη μεγάλη διαφορά του ΠΑΟΚ.

Με το ματς να έχει κριθεί προ πολλού, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και ο ΠΑΟΚ κοίταξε απλώς να προφυλάξει τη διαφορά που είχε αποκτήσει. Ο Γιάννης Καστρίτης έδωσε την οδηγία στους παίκτες του να συνεχίσουν να παλεύουν, ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε δραματικά μέχρι και την τελευταία κόρνα της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να παίρνουν το «ροζ» φύλλο αγώνα, με τελικό σκορ 96-64.

Τα δεκάλεπτα: 29-6, 54-26, 76-51, 96-64

Διαιτητές: Φούφης, Ζαχαρής, Μαγκλογιάννης

ΠΑΟΚ (Άρης Λυκογιάννης): Λοβ 12, Ντιλίο 16, Μάντζαρης 13, Τζόουνς 10, Γιάνκοβιτς 14, Χριστοδούλου 4, Γκρίφιν, Μ. Καμπερίδης, Καμαριανός 4, Γ. Καμπερίδης 6, Τολιόπουλος 7, Ογκμπέιντε 10

Άρης (Γιάννης Καστρίτης): Καουάν 17, Λόκετ, Γουίλιαμς 10, Χάνλαν 12, Κέλι 13, Τζούστον 6, Καμαράς, Σιδηροηλίας, Πουλιανίτης, Πετανίδης, Κότας, Νετζίπουγλου 6

Επιμέλεια: Γιάννης Σέμπρος

Περισσότερα Εδω