Δήλωση για την παράδοση υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης και διαχείρισης αποβλήτων σε ιδιώτες έκανε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κα Άννα Βαγενά. Αναλυτικά:

“Ο κ. Μητσοτάκης, λίγο πριν τις εκλογές, ετοιμάζει άλλο ένα γενναίο δώρο για τους κολλητούς του. Με το νέο σχέδιο για παράδοση υπηρεσιών ύδρευσης-αποχέτευσης και διαχείρισης αποβλήτων σε ιδιώτες, η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να ξεπουλήσει κοινωνικά αγαθά με «μεταρρυθμίσεις» που δεν εφαρμόστηκαν τελικά ούτε την περίοδο των Μνημονίων.

Με το σχέδιο αυτό, κρίσιμες αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα παραδοθούν σε ιδιώτες με πρόσχημα τη δημιουργία νέων ρυθμιστικών Αρχών / επέκταση αρμοδιοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Η «αντιμεταρρύθμιση» δημιουργίας Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων και Αποβλήτων εισήχθη από την κυβέρνηση, εν κρυπτώ, στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, χωρίς καμία διαβούλευση ή συζήτηση με την κοινωνία ή την αυτοδιοίκηση.

Ο στόχος είναι εμφανής: να υπάρχει εποπτεία σε νευραλγικούς και σε μονοπωλιακού χαρακτήρα τομείς του δημόσιου τομέα και της Αυτοδιοίκησης, όπου η κυβέρνηση επιδιώκει συστηματικά, εδώ και τριάμισι χρόνια, την εμπλοκή των ιδιωτών.

Προς διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησης, λοιπόν, η κυβέρνηση έχει ήδη θέσει σε εξέλιξη σχέδιο χρεωκοπίας των ΔΕΥΑ, μέσω του κόστους ενέργειας, συγχωνεύσεων αλλά και δυσφήμισής τους με δημόσιες παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ.

Μια που μιλάμε για δημοτική ύδρευση και αποχέτευση, δε μπορώ να μην αναφερθώ στη Δημοτική Αρχή του κομμουνιστή Δημάρχου Αριστείδη Λαμπρούλη, με τον συνδυασμό του οποίου είχα την τιμή να εκλεγώ κι εγώ δύο φορές Δημοτική Σύμβουλος, με την οποία η πόλη μας η Λάρισα απέκτησε αποχετευτικό δίκτυο. Στο έργο αυτό είχε συμβάλει καθοριστικά ο τότε Δημοτικός Σύμβουλος, Πολιτικός Μηχανικός Κώστας Τσαντίλης.

Αυτά που γίνανε με κόπους και αγώνες των τοπικών κοινωνιών, αυτά πάνε να ξεπουλήσουν τώρα…

Όλες οι προοδευτικές δυνάμεις και η αυτοδιοίκηση οφείλουν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός μετώπου για την προάσπιση των βασικών κοινωνικών αγαθών και αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε τα σχέδια Μητσοτάκη να μείνουν στα χαρτιά.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω