Συνεχείς απόπειρες εξαπάτησης πολιτών μέσω τηλεφωνικών κλήσεων αναφέρονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Αγιάς.

Επιτήδειοι καλούν εκ μέρους δήθεν του λογιστικού γραφείου του υποψηφίου θύματος, χρησιμοποιούν κάποιες φορές τα πραγματικά ονόματα των λογιστών τους, και τους ζητούν στοιχεία όπως αριθμούς τραπεζικών καρτών ή κωδικούς e-banking, υποκρινόμενοι ότι αυτές οι πληροφορίες απαιτούνται για την διεκπεραίωση διάφορων αιτήσεων (π.χ. Market Pass ή αποζημιώσεις, κ.α.) ή επεξεργασία φορολογικών θεμάτων ή για επιστροφή χρημάτων.

Η Αγιώτισσα κ. Σ.Η., όπως μας κατήγγειλε, της τηλεφώνησε κάποιος χρησιμοποιώντας το όνομα Νίκος Παπαδόπουλος από κινητό τηλέφωνο δίχως απόκρυψη (6997224405), της είπε ότι τηλεφωνεί από το γραφείο του λογιστή της και της ζήτησε αριθμό τραπεζικής κάρτας και λογαριασμό winbank. Η ίδια ζήτησε να συνομιλήσει με τον ίδιο τον λογιστή και κάπου εκεί η επικοινωνία ολοκληρώθηκε.

Άλλη περίπτωση εκ των πολλών τις ημέρες αυτές, ήταν αυτή του Αγιώτη κ. Κ.Κ., όπου άγνωστος τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη πεθερά του και της είπε ότι καλεί από την Αστυνομία. Στο βάθος της γραμμής ακουγόταν κλάματα του υποτιθέμενου εγγονού της ο οποίος εκλιπαρούσε την γιαγιά του να δώσει χρήματα γιατί είχε προκαλέσει αυτοκινητιστικό δυστύχημα και ήταν ο μόνος τρόπος να ξεμπλέξει. Ο άνθρωπος που τηλεφώνησε και έκανε την συνομιλία, έπεισε την έντρομη γηραιά κυρία ότι πρόκειται για αληθινό συμβάν και της ζήτησε να βάλει χρήματα σε αλουμινόχαρτο και να τα φέρει έξω από συγκεκριμένο ναό της ενορίας της, όπου θα την καθοδηγούσαν πως θα γινόταν η συνδιαλλαγή. Για κακή τύχη του απατεώνα, στο σπίτι εκείνη την ώρα εισήλθε η εγγονή, το κάλεσμα προς την οποία από την γιαγιά της να πάρει το ακουστικό και να μιλήσει κι αυτή, θορύβησε τον απατεώνα, ο οποίος γρήγορα έκλεισε το τηλέφωνο.

Σαν αυτές τις περιπτώσεις υπήρξαν κι άλλες, χωρίς όμως κάποιος να πέσει στην άσχημη παγίδα, ενώ υπάρχουν κι αρκετές περιπτώσεις, όπως έτυχε στην κάτοικο Βελίκας κ. Ε.Κ., όπου στέλνονται μηνύματα μέσω της εφαρμογής Whatsapp με αποστολέα το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς και παιδιά υποψήφιων θυμάτων που δήθεν έχουν μπλέξει και πρέπει οι γονείς να καλέσουν σε έναν νέο τηλεφωνικό αριθμό που τους δίνεται.

Γενικά, αυτόν τον καιρό, δείχνει οι επιτήδειοι να προσπαθούν με κάθε τρόπο, παλιό και νέο, να κοροϊδέψουν πολίτες και να τους πάρουν χρήματα στην περιοχή Αγιάς. Εφιστάται, φυσικά και από τις αρμόδιες αρχές, η προσοχή όλων, ώστε κανείς να μην βρεθεί στη δυσάρεστη κατάσταση να χάσει χρήματα από τέτοιου είδους σαν τις προαναφερόμενες τηλεφωνικές απάτες.

Περισσότερα Εδω