Μία ιδιότυπη πολιτική μετωπική σύγκρουση εκτυλίχθηκε σε ανύποπτο χρόνο το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας το βράδυ της Τρίτης, με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Απόστολο Καλογιάννη να βάλει κατά του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Πέτρου Κρίκη, κατηγορώντας τον για στοχοποίηση με κίνητρο να προωθήσει τη δική του κομματική ατζέντα.

Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ βέβαια δεν αποτελεί «φρέσκο νέο» αυτή η διαμάχη, αφού στρατηγικά ο κ. Κρίκης τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια είχε ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον τότε Δήμαρχο Λαρισαίων. Κάτι που φαίνεται να συνεχίζεται και στη νέα θητεία.

Ίσως αυτό να προσμετρήθηκε από τον κ. Καλογιάννη, που μετά τις πρώτες τοποθετήσεις για το θέμα της ίδρυσης πρότυπου σχολείου στη Λάρισα και τις αναφορές του κ. Κρίκκη προς την παράταξή του, ζήτησε το λόγο σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «ο ίδιος ο κ. Κρίκκης έχει κομματική ατζέντα και προσπαθεί να ενοχοποιήσει τις παρατάξεις του Δήμου και ιδιαίτερα τη δική μου παράταξη, βάζοντας ζήτημα κομματικής ατζέντας. Δεν έχουμε κομματική ατζέντα. Μπορεί κόμματα να μας στήριξαν όμως αυτή τη στιγμή η πολυσυλεκτικότητα της παράταξης είναι δεδομένη. Ο κ. Κρίκκης δεν το κάνει τυχαία αυτό. Το κάνει για να επιβεβαιώσει την δική του κομματική άποψη σε ένα πολιτικό σύστημα που πραγματικά έχει προβλήματα. Όμως πάντα δεν έφθανε στο δια ταύτα: Δεν μας έλεγε ποτέ που θέλει ο ίδιος να μας πάει με την κομματική άποψη που έχει. Αισθάνομαι την ανάγκη αυτό να το καταθέσω στο Δημοτικό Συμβούλιο για να σταματήσει αυτή η «επωδός» αυτού του τύπου, η οποία βάλει επί της ουσίας κατά της αυτοδιοίκησης και όλων εκείνων των ανθρώπων που έχουν ως πρώτο στοιχείο το πώς θα προσφέρουν στην πόλη τους και μόνον και όχι στο κόμμα τους…»

Σήκωσε το γάντι, αλλά σε πιο… χαλαρούς τόνους ο κ. Κρίκης ο οποίος λαμβάνοντας αμέσως μετά τον λόγο, σημείωσε πως «αν το ΚΚΕ έχει στο δια ταύτα θέσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι γνωστό…  έχουμε ως κόμμα έξι δήμους στα χέρια μας, έχουμε παραδείγματα για το τι κάνουμε ως δημοτικές αρχές… Έχουμε όλοι καταθέσει έργα και ημέρες. Δίνω μία υπόσχεση ότι θα συνεχίσω αυτή την αντιπαράθεση με τον κ. Καλογιάννη».

Και προφανώς αυτή η αντιπαράθεση θα συγκαταλέγεται για πολύ ακόμη στο… «δελτίο θυέλλης»…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω