Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Β.Ε.Π.Ε.Α Θεσσαλίας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας που συνδιοργανώνει με τον Σύλλογο Π.Ε. Κωνσταντίνος Κούμας και την Ένωση Γονέων Λάρισας, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, αύριο, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, και ώρα 1:30 μ.μ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του η διαμαρτυρία διοργανώνεται “γιατί το Υπουργείο Παιδείας μας αποδεικνύει για μια φορά ακόμη ότι την εκπαίδευση και την υγεία των μαθητών μας την αντιμετωπίζει απλά ως κόστος. Υποβαθμίζει το παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου μέσα από τις συμπτύξεις των τμημάτων, ακόμη και σε τμήματα που υπάρχουν παιδιά με διαγνωσμένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που χρειάζονται στήριξη, καταπατώντας έτσι μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, αλλά και εργασιακά δικαιώματα εκπαιδευτικών, ενώ ταυτόχρονα με απειλές προσπαθεί να κάμψει την αντίσταση των συναδέλφων στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση που στόχο έχει την υποβάθμιση και την κατηγοριοποίηση του Δημόσιου Σχολείου. Η παρουσία όλων μας την Παρασκευή είναι απαραίτητη στην κινητοποίηση αλλά και η ζωντανή παρουσία μας στον σύλλογό μας, καθώς όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μόνο μέσα από τον συλλογικό αγώνα μπορούμε να τα λύσουμε, συλλογικός αγώνας μαζί με δασκάλους, καθηγητές αλλά και γονείς. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί και παλεύουμε για εκπαίδευση στο ύψος των αναγκών μας! Γιατί οι μαθητές και τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί!

Την ίδια μέρα ο Σ.Ε.Β.Ε.Π.Ε.Α.Θ θα καταθέσει την συλλογική αίτηση των νεοδιόριστων συναδέλφων του 2020 που δεν έχουν μονιμοποιηθεί.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

· Σύγχρονες και ασφαλείς κτιριακές υποδομές σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΑΔΑΣΥ, γενική εκπαίδευση, με τον ανάλογο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, για να προσφέρουμε το έργο μας ολόπλευρα, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες.

· Χιλιάδες μόνιμους διορισμούς ΕΕΠ – ΕΒΠ, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών ΕΕΠ – ΕΒΠ που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία γενικής, ειδικής αγωγής και στα ΚΕΔΑΣΥ.

· Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και όχι μόνο οπτικοί, από τις αρμόδιες επιτροπές της ΚΤΥΠ σε συνεργασία με την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλόλητας για όλα τα σχολικά κτήρια και τα κτήρια των ΚΕΔΑΣΥ.

· Γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία για κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών λειτουργίας των σχολείων και των ΚΕΔΑΣΥ με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση.

· Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων ΕΕΠ-ΕΒΠ.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω