Την επιθυμία να αποτελέσει το Ιδρυτικό Συνέδριο της Νέας Αριστεράς ένα «πολιτικό γεγονός», στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρξει διάλογος με τους πολίτες, εξέφρασε η βουλεύτρια, κ. Έφη Αχτσιόγλου από τη Λάρισα, όπου βρέθηκε σήμερα, το απόγευμα της Τετάρτης, από όπου διεξήγαγε προσυνεδριακό διάλογο με φίλους και μέλους της παράταξης.

Το Συνέδριο της Νέας Αριστεράς θα λάβει χώρα στις 7-10 Νοεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα, στο πλαίσιο του οποίου, όπως ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου, θα τεθούν «οι βάσεις για το κόμμα που έχουμε ξεκινήσει να οικοδομούμε».

«Θα συζητήσουμε το πρόγραμμα, δηλαδή τις θέσεις της Νέας Αριστεράς για μια σειρά από ζητήματα, την οικονομία, την εργασία, το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και παιδεία και τις βασικές αρχές λειτουργίας, δηλαδή το καταστατικό του νέου κόμματος», εξήγησε η ίδια.

«Θέλουμε να είναι και ένα πολιτικό γεγονός, να έρθουν όσο περισσότεροι πολίτες και να συζητήσουμε για το τι συμβαίνει σήμερα στον τόπο, ποια είναι η πολιτική κατάσταση, ποιες είναι οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας και πώς μπορεί να υπάρξει μια ισχυρή αντιπολίτευση από τα “αριστερά” και άρα και μια εναλλακτική διακυβέρνησης στον τόπο στο μέλλον».

«Νομίζω πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια άλλη κατεύθυνση πια»

Την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και έναν χρόνο βρίσκεται σε μια «πορεία διαλυτικής κρίσης» και έναν «διαρκή εκφυλισμό», ενώ τόνισε πως «δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα που κάποτε κυβέρνησε αυτό τον τόπο και, με συμβιβασμούς προφανώς και αποτυχίες, άφησε και ένα θετικό κοινωνικό αποτύπωμα».

«Νομίζω πως βρίσκεται σε μια άλλη κατεύθυνση πια. Δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει όλη αυτή η ιστορία. Όπως και να ‘χει εδώ κι έναν χρόνο έχει πάψει να υπηρετεί τους πολίτες τελικά και η πολιτική έχει νόημα όταν απαντά στα προβλήματα των πολιτών, όχι όταν συζητάμε γύρω από τον εαυτό σου ή κάνει ίντριγκες μεταξύ των στελεχών», σημείωσε.

Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε έπειτα πως η παράταξη είναι «ανοιχτή στον πολιτικό διάλογο», όπως και σε συνεργασίες με δυνάμεις της αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά η όποια συνεργασία θα πρέπει να γίνει στη βάση προγραμματικών θέσεων, πολιτικής, ουσιαστικής συζήτησης».

Όπως ανέφερε στη συνέχεια η κ. Αχτσιόγλου, έχουμε καταθέσει μια πλατφόρμα έξι αξόνων, για την οικονομία, την εργασία, την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον και για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Είμαστε ανοιχτοί να τους συζητήσουμε, δεν είναι θέσφατο. Όλα αυτά θα έχουν νόημα μόνο όταν μπορέσουν να εκφράσουν κοινωνικά κάποιες δυνάμεις».

Αν μπορέσουμε να συνδεθούμε επί της ουσίας με αυτούς τους χώρους και να τους εκφράσουμε πολιτικά, τότε σίγουρα θα μπορέσουμε να δώσουμε και μια προοπτική για το μέλλον», σημείωσε η ίδια καταληκτικά.

Δείτε φωτογραφίες:

Ζωή Μπουρουτζή – Φωτό/βίντει: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω