Η πρώτη ενημερωτική ημερίδα της «Χρονιάς εφήβου 2024-2025», ενός κύκλου ομιλιών από το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Θεσσαλίας με θέμα την εφηβεία, έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας.

Ομιλητές της εκδήλωσης με τίτλο Η μετάβαση από την παιδική ηλικία στην εφηβεία, Ταυτότητα στην εφηβεία/Σεξουαλικότητα, Έρωτας στην εφηβεία ήταν ο παιδοψυχίατρος – ψυχαναλυτικός ψυχοθεραπευτής παιδιών και εφήβων κ. Δημήτριος Τζίκας, η αναπλ. καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης/ Επιστημονική Υπεύθυνη Μονάδας «Σπ. Δοξιάδη» / Ψυχαναλύτρια Ε.Ε.Ψ.Ψ. κα Τζένη Σουμάκη, Αναπλ.Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης/ Επιστ. Υπεύθυνη Μονάδας «Σπ. Δοξιάδη» / Ψυχαναλύτρια Ε.Ε.Ψ.Ψ., ο PhD, ειδικευόμενος Ψυχ/κής Παιδιού & Εφήβου, Εντεταλμένος διδάσκων Γενικής & Εξελικτικής Ψυχολογίας Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεν. Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας κ. Γεράσιμος Μακρής.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η πρόεδρος Ι.Ψ.Α. κα Αθηνά Μαρούδα Χατζούλη. Η ίδια στις δηλώσεις της έκανε λόγο για “μια ιδιαίτερη ημερίδα, που είναι αφιερωμένη στην έννοια της ταυτότητας. Πώς δηλαδή το παιδί γίνεται ενήλικας. Μια ιδιαίτερη περίοδος της ηλικίας όπου εκεί αναπτύσσει χαρακτηριστικά και κυρίως τον κοινωνικό του εαυτό. Μιλάμε, επίσης, για τον έρωτα και τη σεξουαλικότητα”.

Από πλευράς του ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης υγείας κ. Ευάγγελος Αποστόλου δήλωσε πως “ξεκινά μια ωραία συνεργασία με σπουδαία και σημαντικά θέματα που έχουν ως κύριο μέλημα και κεντρική ιδέα την ανάπτυξη των εφήβων μας. Θα προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στους νέους κατά την εφηβική ηλικία, γιατί καθημερινά αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα. Γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα πρέπει να είναι δίπλα τους ώστε να υπάρχει ισορροπία συναισθημάτων”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω