Η άνοδος των βάσεων στις ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές καθώς και η αδυναμία αρκετών σχολών να καλύψουν τις θέσεις τους ήταν τα δύο βασικά χαρακτηριστικά των φετινών πανελληνίων εξετάσεων. Στις τελευταίες Πανελλήνιες Εξετάσεις εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) είχαμε αποκλεισμό περίπου 40.000 υποψηφίων.

Παράλληλα υπήρξαν Τμήματα στα οποία δεν εισήχθη κανείς (ναι κανείς) υποψήφιος όπως πχ το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Δράμα, παρότι οι προσφερόμενες θέσεις ήταν 159.

Παράδοξο παραμένει το γεγονός πως δεν υπάρχει επιτυχών στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Ξάνθης με 108 προσφερόμενες θέσεις με την ελάχιστη βάση εισαγωγής που είχε οριστεί από το εν λόγω τμήμα, να είναι 14,45.

Παράλληλα είχαμε και δεκάδες τμήματα ΑΕΙ που κάλυψαν πολύ μικρό μέρος των θέσεων εισακτέων που πρόσφεραν καθώς μπόρεσαν να πάρουν ελάχιστους υποψήφιους λόγω της ΕΒΕ.

Ενδεικτικά, το τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Σάμο, που δέχθηκε 6 νέους φοιτητές στο πρώτο έτος – ενώ οι θέσεις που είχαν προβλεφθεί ήταν 305, το τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη, δέχθηκε μόλις 3,  το τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης του ίδιου πανεπιστημίου στην Κοζάνη, μόλις δύο εισακτέους, ενώ η πρόβλεψη ήταν για 310 και το τμήμα Συστημάτων Ενέργειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, με 3 εισακτέους, ενώ οι προσφερόμενες θέσεις ήταν 132.

Αναλυτικά τα τμήματα που θα έχουν λιγότερους από 20 εισακτέους:

 

screenshot_1.png

 

3.png3.png

 

 

4.png4.png

* Το Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Σχολής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα την Πανεπιστημιακή Μονάδα Λήμνου έχει 62 εισακτέους σε 164 θέσεις.

Πηγή: alfavita.gr

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω