Σ’ αυτό το πανέμορφο πράσινο ελληνικό νησί έχουν βρει το… ελιξίριο της ζωής. Δεν είναι λίγοι οι Ικαριώτες που ξεπερνούν τον έναν αιώνα ζωής.

Πως το καταφέρνουν όμως αυτό; Οι περισσότεροι που έχουν επισκεφθεί την Ικαρία το αποδίδουν στο μηδενικό άγχος και την ανάλαφρη, γεμάτη γλέντια ζωή τους. Ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας που πέρασε στο νησί τις φετινές του διακοπές, διεξήγαγε το δικό του συμπέρασμα:

“Ήμουν για επτά μέρες στην Ικαρία
Πήγα γιατί θέλαμε να δούμε αυτό το στυλ της μακροζωίας κλπ. Έκανα άπειρα χιλιόμετρα με το ποδήλατο και πολλές διαδρομές από Αρμενιστή Χριστό με τα πόδια . Προσπάθησα να βρω φίλους και γνωστούς να δω πως ζούνε. Συνάντησα ηλικιωμένους των 100 ετών και μίλησα για αυτό με καθηγητές πανεπιστημίων εκεί. Κατέληξα σε ένα διαφορετικό συμπέρασμα από το main stream . Η Ικαρία ανέκαθεν μετά το Βυζάντιο τόπος εξορίας . Τρομερά σκληρές συνθήκες ζωής εξαφάνιζαν τους μη ανθεκτικούς και επιβίωναν οι λίγοι ανθεκτικοί . Αυτοί έτρωγαν λίγο και είχαν ένα τρομερό προσόν. Ζούσαν μέσα σε κοινότητα. Ζούσαν τον τρόπο ζωής που είναι ξένος στη δύση. Άρα οι ανθεκτικοί έζησαν παραπάνω και κατά τη γνώμη μου μέχρι τώρα ( θα συνεχίσω να το ψάχνω βέβαια ) , το story της μακροζωίας της Ικαρίας είναι έτσι. Άλλωστε τώρα με το φαι και την μαλθακή ζωή αυτό χανετσι σιγά σιγά . Θα επανέλθω με στοιχειωθετημενη μελέτη του χρόνου”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω