Εν μέσω σφοδρού καύσωνα εντείνονται οι προσπάθειες των ενδιαφερόμενων για τους επτά δημαρχιακούς θώκους του νομού Λάρισας, με στόχο να καταρτίσουν το καλύτερο δυνατό ψηφοδέλτιο ενόψει της κατάθεσης των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο τον ερχόμενο Αύγουστο, για τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Το onlarissa.gr σας παρουσιάζει τα μέχρι στιγμής ονόματα των υποψηφίων που ακούγονται για τους Δήμους της περιοχής.

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Όπως γράψαμε από την περασμένη εβδομάδα, στον Δήμο Λαρισαίων ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης θα διεκδικήσει την τρίτη επανεκλογή του, έχοντας απέναντί του τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θανάση Μαμάκο.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο καθόδου ενός ΠΑΣΟΚογενούς ψηφοδελτίου την ώρα που οι κ.κ. Παναγιώτης Γούλας και Νίκος Γαμβρούλας δεν έχουν ακόμη αποσαφηνίσει τις προθέσεις τους.

Ενδεχόμενο δημιουργίας παράταξης και στα πιο… δεξιά του κ. Μαμάκου υπάρχει επίσης, με τον Κώστα Βαϊούλη να ανοίγει προσεχώς τα χαρτιά του.

Από καιρό πασχίζει να δημιουργήσει μία κίνηση ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ενώ τέλος, δεδομένη θεωρείται και η συμμετοχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που διαχρονικά εκφράζει τις θέσεις του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Πέτρο Κρίκκη.

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Στον Δήμο Ελασσόνας ο απερχόμενος Δήμαρχος Νίκος Γάτσας θα βρει απέναντί του τον πρώην Δήμαρχο Νίκο Ευαγγέλου, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα ως αξιωματική αντιπολίτευση ήταν παρών και πλέον εντείνει τις προσπάθειές του για επανεκλογή. Υποψήφιος από τη Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι ο Δημήτρης Αβρανάς.

ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Στον Δήμο Φαρσάλων ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Μάκης Εσκίογλου θα διεκδικήσει μία δεύτερη θητεία. Κατά τα φαινόμενα απέναντί του θα έχει την δημοτική σύμβουλο κ. Κυριακή Παναγιωτοπούλου, η οποία από καιρό έχει ανακοινώσει υποψηφιότητα, ως διάδοχη κατάσταση της παράταξης του πρώην Δημάρχου κ. Άρη Καραχάλιου. Εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υποψήφιος αναμένεται να είναι ο κ. Απόστολος Αναγνωστόπουλος.

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ

Στο Δήμο Αγιάς ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Αντώνης Γκουντάρας που το 2019 αποφάσισε στο… παρά πέντε να είναι ξανά υποψήφιος και τελικά πήρε τη δημαρχία σε μία νύχτα – θρίλερ, αυτή τη φορά φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει στους συνεργάτες του ότι θα είναι παρών τον ερχόμενο Οκτώβριο. Βασικός αντίπαλος του θα είναι ο επιχειρηματίας κ. Θοδωρής Ριζούλης που από μήνες έχει ανακοινώσει υποψηφιότητα. Συζητήθηκε πολύ και το όνομα του αποστράτου κ. Χρήστου Χατζησαλάτα ο οποίος κατέγραψε αξιόλογη πορεία στο πρόσφατο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, αν και είναι αρκετά δύσκολο να υπάρξει και δεύτερη υποψηφιότητα από τον κεντροδεξιό χώρο. Εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υποψήφιος αναμένεται να είναι ο κ. Θανάσης Παπαποστόλου.

ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Επανάληψη σκηνικού με μία ενδιαφέρουσα… σφήνα λαμβάνει χώρα στον Δήμο Τεμπών, εκεί όπου ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Γιώργος Μανώλης θα είναι εκ νέου υποψήφιος, όπως και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος κ. Κώστας Κολλάτος. Νέο πρόσωπο είναι ο – εκ δεξιών ορμώμενος – κ. Βαγγέλης Σιόντας που ανακοίνωσε υποψηφιότητα προ μηνών, ενώ από την «Λαϊκή Συσπείρωση» θα είναι ξανά υποψήφια η κ. Μαρία Κωστή.

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

Στον Δήμο Κιλελέρ ο επί δύο συνεχόμενες θητείες Δήμαρχος κ. Θανάσης Νασιακόπουλος θα είναι ξανά υποψήφιος. Ο υποψήφιος το 2019 Γιώργος Μούσιος δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός νέου εγχειρήματος, ενώ προσπάθειες να δημιουργήσει συνδυασμό καταβάλλει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ακριβούλης, αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Ζαχαριάς. Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τέλος, υποψήφιος θα είναι μάλλον ο κ. Βασίλης Σταμουλάκης.

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Στον Δήμο Τυρνάβου ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Γιάννης Κόκκουρας θα είναι ξανά υποψήφιος, έχοντας να αντιμετωπίσει μάλλον μία πλειάδα υποψηφίων. Από το χώρο της κεντροαριστεράς θα είναι υποψήφιος ο κ. Σάμερ – Αθανάσιος Αμάρι, ενώ υποψηφιότητα ανακοίνωσε προ ημερών η πρώην δημοτική και νομαρχιακή σύμβουλος κ. Βαρβάρα Ζαχαρακούλη. «Ζεστό» παραμένει το ενδιαφέρον του Δημοτικού Συμβούλου Χρήστου Τσιόπα, ενώ τέλος υποψήφιος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» αναμένεται να είναι ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Στέλιος Τσικριτσής.

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω